Premier Prayut is van plan om via de radio contact op te nemen met burgers die zijn getroffen door stroomstoringen

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft voorgesteld  om de bevolking via de radio te waarschuwen voor plotselinge overstromingen, zoals Thailand 11 jaar geleden deed bij overstromingen in 2011. De 68-jarige prmeir wil de radio gebruiken om burgers op de hoogte te houden van het nieuws als ze hun elektriciteit zouden verliezen.

De premier nam gisteren deel aan een vergadering via zoom om te bespreken hoe de overstromingssituatie het hoofd kan worden geboden en hoe de slachtoffers geholpen kunnen worden.

Premier Prayut vroeg elke afdeling om zich te concentreren op het beheren van de watersituatie in elk gebied van Thailand.  Hij drong er bij elke vereniging, stichting en non-profitorganisatie op aan om elkaar te coördineren en te steunen, zoals Thailand deed in 2011 toen het land werd getroffen door enorme overstromingen.

Hij zei dat de gezondheidscentra toegankelijk moesten blijven en dat stroom, kraanwater en telefoonsignalen zoveel mogelijk beschikbaar moesten zijn.  Als alle systemen zouden falen, zou het moeilijk zijn om te communiceren en informatie te verstrekken.

Hij voegde eraan toe dat ambtenaren een actieplan nodig hebben als delen van de elektriciteit van het land worden uitgeschakeld.  Hij stelde voor om nieuws via de radio uit te zenden, zoals Thailand deed in 2011 toen het land te lijden had van stroomstoringen.

Prayut maakte bekend dat er compensatie beschikbaar zou zijn voor schade veroorzaakt door overstromingen.

Premier Prayut is van plan om vandaag de inwoners van de noordoostelijke provincies Khon Kaen en Ubon Ratchathani te bezoeken.  Hij vertelde de lokale bevolking en functionarissen ook om geen spandoeken op te hangen of welkomstfeestjes uit te rollen om hem te begroeten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chanat Katanyu
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!