De BMA keurt organisatie Songkran-activiteiten in Bangkok goed, maar wacht de toestemming van het CCSA af

BANGKOK:- De Bangkok Metropolitan Administration, afgekort het BMA heeft gisteren de organisatie van activiteiten ter gelegenheid van Songkran goedgekeurd, in afwachting van een definitieve goedkeuring van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA.

De CCSA zal naar verwachting binnenkort regelgeving met betrekking tot de activiteiten overwegen, zodat de BMA ze kan organiseren in overeenstemming met de regelgeving, die op 1 april van kracht moet worden, zo verklaarde de secretaris van het BMA. Khun Kajit Chatchavanich.

Hij legde verder uit dat deelnemers zich echter aan strikte Covid9 maatregelen moeten houden, zoals het zich onthouden van het gooien van water, het gebruik van geparfumeerde poeders, het organiseren van schuimparty’s en het verkopen of consumeren van alcoholische dranken in openbare ruimtes zoals de openbare weg.

“Wat familiebijeenkomsten betreft, mogen mensen hun respect betuigen aan hun ouderen, maar ze moeten activiteiten organiseren in goed geventileerde ruimtes, de hele tijd mondkapjes dragen, sociale afstand bewaren en vermijden om voor langere tijd samen te eten”, zei hij en eraan toevoegend dat ouderen volledig moeten worden gevaccineerd voordat ze aan Songkran activiteiten deelnemen.

Khun Kajit zei dat tot acht locaties, waaronder historische gebieden en tempels, toestemming hebben gevraagd om Songkran-activiteiten te organiseren, terwijl tot 46 districtskantoren in Bangkok zeiden dat ze geen activiteiten zouden organiseren.

Hij vertelde  dat de reden waarom de 46 kantoren afzien van het organiseren van Songkran-activiteiten de verkiezing n van de gouverneur van Bangkok en de Bangkok Metropolitan Council prioriteit genoten.

Khun Kajit ging verder met te zeggen dat organisatoren van evenementen die activiteiten willen houden met minder dan 1.000 deelnemers, speciaal toestemming moeten vragen aan de gezondheidsafdeling van de BMA “ten minste vijf dagen voordat het evenement begint”.

Ondertussen zei een bron van het BMA’s Overdraagbare Ziektecomité dat winkels rond locaties waar Songkran-activiteiten worden georganiseerd alcoholische dranken mogen verkopen, maar ze moeten voldoen aan de SHA- of SHA Plus-normen en strikte maatregelen ondergaan om de verspreiding van Covid19 virus in te dammen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok  
Bron: The Nation

Eén gedachte over “De BMA keurt organisatie Songkran-activiteiten in Bangkok goed, maar wacht de toestemming van het CCSA af”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!