Thailand en Cambodja gaan samen de ogen richten op callcenter-oplichters en online gokhuizen

BANGKOK / PHNOM PENH:- De Thaise en Cambodjaanse regeringen zullen binnenkort een memorandum van overeenstemming ondertekenen om oplichters van callcenters en exploitanten van online gokhuizen hard aan te pakken, zo maakte de regeringswoordvoerder van Thailand bekend.

Thanakorn Wangboonkongchana zei dat vertegenwoordigers van de twee regeringen in overleg waren over het MOU-ontwerp,  dat gericht is op het bevorderen van digitale samenwerking tussen de twee landen. Hij zei dat de samenwerking zich zou concentreren op gezamenlijke inspanningen om callcenterbendes en online gokoperators te onderdrukken.

Khun Thanakorn zei dat de besprekingen met Cambodja een weerspiegeling waren van de verhoogde inspanningen van de regering om oplichters en online gokwebsites aan te vallen na de opdracht van premier Prayut Chan-o-cha.

De woordvoerder zei dat Prayut alle betrokken overheidsinstanties had opgedragen de krachten te bundelen om het harde optreden verder op te voeren.

Thanakorn zei dat een taskforce van de Thaise internet politie onlangs een inval heeft gedaan in de operationele basis van een netwerk van vier gokwebsites in Nonthaburi.  Het netwerk had meer dan 200.000 klanten met 200 miljoen baht omzet per maand.

De woordvoerder zei dat het ministerie van Digitale Economie en Samenleving zijn activiteiten ook had geïntegreerd met andere overheidsinstanties om callcenterbendes en gokwebsites te onderdrukken. De samenwerking heeft het afgelopen jaar geleid tot de aanhouding van maar liefst 6.348 verdachten in 5.517 zaken.

Óók zijn er houders van 344 Thaise bankrekeningen zijn gearresteerd omdat ze hun rekeningen door de gangsters hebben laten gebruiken.  Thanakorn zei dat de rekeningen zijn gebruikt om slachtoffers ter waarde van 569 miljoen Baht schade toe te brengen.

Hij zei dat de samenwerking tussen overheidsinstanties ook resulteerde in de sluiting van 742 URL’s of gokwebadressen in de eerste drie maanden van het jaar.  De websites werden beschuldigd van het veroorzaken van schade ter waarde van 157 miljoen Baht aan de Thaise bevolking.

Premier Prayut heeft ook de betrokken overheidsinstanties opgedragen bewustmakingscampagnes te lanceren, zodat mensen niet opnieuw het slachtoffer worden van callcenterbendes, zo besloot de woordvoerder names de Thaise regering.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost Azië
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!