Volgende week worden er in Thailand weer een reeks nieuwe autokentekens geveild, ijdelheid ten top!

BANGKOK:- Aanstaande woensdag (3 augustus) vindt een online veiling plaats van de nieuwste felbegeerde kentekenplaten van voertuigen, zo liet het ministerie van Landvervoer aan de verzamelde pers weten.

Maar liefst 130 “speciale kentekenplaten” met gewenste nummers – meestal zeldzaam en als gelukkig beschouwd, zoals 9999, 8888 en 5555 – zullen onder de hamer worden gebracht, aldus de directeur van de afdeling, khun Jirut Wisanjit.

Samen met de felbegeerde nummers bevatten de platen gunstige Thaise woorden die onder andere “gelukkig”, “mooi”, “geluk”, “beste”, “macht”, “rijk” en “rijk” betekenen.

De veiling voor kentekenplaten – de tweede dit jaar – begint op 3 augustus om 9.00 uur op het hoofdkantoor van de afdeling in de wijk Chatuchak in Bangkok.

Potentiële bieders kunnen zich registreren bij het Road Safety Fund van de afdeling of online op de website www.tabienrod.com.

Bieders kunnen hun maximale biedingen schriftelijk of realtime via de website indienen.  De veiling wordt uitgezonden op de Facebook-pagina van het fonds.

De startprijzen variëren van 500.000 baht voor kentekenplaten met dubbele nummers – zoals 1122, 3434 en 5665 – tot 1,5 miljoen baht voor ‘super premium’-nummers, zoals 8888 en 9999, aldus Jirut.

De opbrengst van de veiling gaat naar het Verkeersveiligheidsfonds en wordt deels besteed aan de aankoop van hulpmiddelen voor mensen met een handicap ten gevolge van verkeersongevallen.

In tegenstelling tot gewone kentekenplaten hebben de speciale kentekenplaten ook een achtergrond met een kleurrijke afbeelding.  Eigendom kan worden overgedragen of geërfd om te worden gebruikt met andere geregistreerde personenauto’s.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!