Chadchart gaat overdrachtsbevelen ondertekenen tegen topfunctionarissen die betrokken zijn bij corruptie

THAILAND:- De gouverneur van Bangkok, khun Chadchart Sittipunt, wilt de overplaatsingen vqn hooggeplaatste BMA functionarissen die betrokken waren bij corruptie bij verschillende projecten, ondertekenen.

Veel tientallen inwoners van Bangkok hebben deze week klachten ingediend inzake de corruptie door hoge BMA-functionarissen, waarvan veel van hen op districtskantoren werken.

In eerste instantie vondt een geheim onderzoeksteam van Chadchart vijf hooggeplaatste districtsfunctionarissen plaats, die naar verluidt bij corruptie betrokken waren.

Na het bekend worden, nam khun Thanasit Methaphanmuang, directeur van het districtskantoor van Lat Krabang om persoonlijke redenen ontslag.

Gouverneur Chadchart streeft er ook naar om overplaatsingen te ondertekenen tegen hoge BMA-functionarissen die hun taken “niet” naar behoren hadden uitgevoerd, met name die van de afdeling Cultuur, Sport en Toerisme, de afdeling Verkeer en Vervoer en de afdeling Financiën.

De functionarissen die overgeplaatst worden, zijn ondergeschikten van de voormalige gouverneur van Bangkok, Aswin Kwanmuang.  Zij zullen in september worden herplaatst omdat er op dat moment veel vacatures vrijkomen wegens pensionering.

Khun Chadchart zei dat overplaatsingen officieel periodiek moeten worden uitgevoerd, maar nu gebleken is dat er ambtenaren zijn die zich met corruptie bezig hielden, worden deze onmiddellijk gestraft als ze schuldig worden bevonden.

Een groep van 30 mensen onder leiding van de voorzitter van het gemeenschapsnetwerk van Lat Krabang, Ronnachai Sangkhamitkul, ontmoette Chadchart deze week, met het verzoek om opheldering van de beschuldigingen van corruptie tegen de vijf functionarissen en het ontslag van de directeur van het districtskantoor van Lat Krabang op te schorten.

Khun Ronnachai zei dat er geen corruptie is in het district Lat Krabang en beweerde dat de directeur ontslag nam om voor zijn zieke vader te zorgen.

Khun Chadchart vroeg de groep zich geen zorgen te maken over de kwestie en zei dat hij wacht op meer informatie.

De gouverneur zei dat het de beslissing van de directeur van het districtskantoor van Lat Krabang was om al dan niet af te treden, eraan toevoegend dat hij nog geen transferorders heeft ondertekend.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!