Cambodja deporteert de uit Thailand gevluchte Nigeriaanse herstelde apenpokken patiënt en verklaard hem tot ‘persona non grata’

PHNOM PENH:- De Cambodjaanse autoriteiten hebben laten weten dat zij de Nigeriaanse herstelde apenpokken-patiënt naar zijn thuisland zullen deporteren en hem voor drie jaar de toegang tot het land ontzeggen, zo meldde de Cambodjaanse immigratiedienst.

De 27-jarige patiënt was vanuit Thailand naar Cambodja gevlucht in afwachting van een bevestigde uitslag van een apenpokken test op 22 juli.  Hij werd de volgende dag in een appartement in Phnom Penh gearresteerd en voor behandeling overgebracht naar het Khmer-Sovjet-Vriendschapsziekenhuis.

Afgelopen zaterdag werd de man hersteld verklaard en werd hij ontslagen uit het ziekenhuis.  Hij mag echter drie jaar het land niet binnen.  Hij wordt ook beschouwd als het eerste en enige geïmporteerde geval van apenpokken in Cambodja.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Azië
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!