Premier Prayut van Thailand beveelt actie om de overstromingen in Bangkok en de uitbraak van apenpokken een halt toe te roepen

BANGKOK:- De betrokken agentschappen hebben van de premier het bevel gekregen om twee urgente problemen van het land aan te pakken: de overstromingen in Bangkok en de uitbraak van apenpokken.

De woordvoerder van de regering, khun Thanakorn Wangboonkongchana zei dat het Rampenpreventie en -bestrijding departement 18 waterpompen naar de districten van Bangkok laten brengen nadat deze districten door hevige regenval overstroomde. 

De gouverneur van Bangkok, Chadchart Sittipunt, heeft vorige week aan de bel getrokken en gezegd heeft dat de stad dringend vervanging nodig heeft voor 300 verouderde waterpompen om de aanhoudende overstromingen in het regenseizoen aan te pakken.

Premier Prayut beval het leger ook om personeel en voorraden voor te bereiden voor noodhulpmissies om slachtoffers van overstromingen in het hele land te helpen, terwijl provinciale gouverneurs en lokale overheidsinstanties op hun hoede zijn gesteld.

De premier beval de autoriteiten ook om snelle schadevergoedingen uit te vaardigen, zodat slachtoffers van overstromingen zo snel mogelijk hun normale leven kunnen hervatten, zo maakte de woordvoerder bekend.

Ook heeft de premier de landelijke gezondheidsdienst bevolen om de uitbraak van apenpokken nauwlettend te volgen. Thailand heeft tot nu toe vier gevallen van de ziekte geregistreerd.

De eerste batch van ongeveer 1.000 vaccindoses tegen apenpokken zal in de tweede helft van deze maand in het land aankomen. Het ministerie van Volksgezondheid zegt dat twee groepen prioriteit zullen krijgen voor vaccinatie: medisch personeel en mensen die in nauw contact zijn geweest met bekende gevallen.

Apenpokken is veel minder besmettelijk dan het Covid19 virus maar daarom moet Thailand de situatie niet onderschatten zo vertelde het medisch college van het Centrum voor Medische Genomica van het Ramathibodi Ziekenhuis.  Ze zeiden dat één apenpokkenpatiënt de ziekte kan verspreiden naar slechts één of twee mensen. Overige is het wel zo dat vier gevallen van apenpokken in Thailand hebben geen ernstige symptomen vertoond.

Khun Thanakorn zei dat mensen die vermoeden dat ze in contact zijn gekomen met de ziekte, het dichtstbijzijnde ziekenhuis kunnen bezoeken voor een test of de 1422-hotline kunnen bellen voor informatie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!