Termieten in Noordoost-Thailand zouden schuldig zijn aan moorden, monnik gebiedt speciale ceremonie

BURIRAM:-  Een Thaise monnik heeft gezegd dat het geen lolletje is om een ​​termietenheuvel in je huis te hebben, sterker nog,….er is een speciale ceremonie nodig om op handen zijnde problemen te voorkomen.

De monnik heeft beweerd dat als je een termietenheuvel in je huis hebt, je hem moet inhuren om een ​​speciale ceremonie te verzorgen door gebeden op te zeggen, om deze termietenheuvel veilig laten verwijderen.

Het niet opvolgen van deze wijze raad zou geheid problemen opleveren voor de bewoners. Dat bleek later wel uit dit familierelaas waarin de 44-jarige Jao Yenram, zijn 35-jarige Laotiaanse vrouw Latsamee, met een mes had doodgestoken voordat hij zichzelf ophing.

De lokale bevolking gaf de termietenheuvel in hun eigendom de schuld van wat er gebeurde. Jao’s vader Sawat, 69 jaar, zei dat zijn zoon en zijn vrouw vaak ruzie hadden over jaloezie.  Zijn zoon dacht dat zijn vrouw hem zou verlaten en naar Laos zou terugkeren. De ruzies werden meestal vreedzaam opgelost en hij had nooit gedacht dat het zo zou eindigen.

Hij maakte zich zorgen over het mystieke effect van de termietenheuvel en zou na de crematie van zijn zoon een ceremonie houden. Phra Khru Wichan Thammasoto, de abt van de plaatselijke tempel in Buriram, Noordoost-Thailand, adviseerde om geen termieten in huis te accepteren. Dit  omdat termietenheuvels geesten en allerlei kwaadaardige zielen herbergen. In huizen veroorzaakten ze allerlei problemen voor de bewoners. Er dienen monniken te worden  opgeroepen om tot Boeddha te bidden wanneer ze worden verwijderd.

Daarna moeten de overblijfselen van de heuvels in de tempel worden opgeslagen en moet er een “Tham Bun Ban”-ceremonie in het huis worden gehouden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thairath
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Thairath

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!