Buakaw verdedigt de Muay Thai sport tijdens een gevecht over de naamsverandering van Cambodja

SURIN:- Kickbokslegende Buakaw Banchamek heeft er bij Thais nogmaals op aangedrongen trots te zijn op hun Muay Thai-erfgoed nadat Cambodja erop stond de sport “Kun Khmer” te noemen tijdens de Zuidoost-Aziatische (SEA) Spelen van dit jaar.

Alle verwijzingen naar Muay Thai zijn verwijderd uit het kickboksschema van de Phnom Penh SEA Games van 5 tot 17 mei, wat leidde tot een groots protest in Thailand.

In plaats daarvan zal tijdens het toernooi in Cambodja naar de vechtsport worden verwezen met de Khmer-naam.

In een Facebook-bericht op donderdag herinnerde Buakaw de wereld aan de oude wortels van de sport in Thailand.

LEES ÓÓK> https://ollekebolleke.info/de-muay-thai-legende-buakaw-slaat-terug-op-claims-van-cambodjaanse-afkomst-te-midden-van-ruzie-tussen-thailand-en-cambodja/

De Muay Thai sport is een uniek ritueel van het aanbidden van de goeroes voor elk gevecht, gekoppeld aan een systematisch trainingsregime en verschillende technieken die zijn uitgevonden en verfijnd door onze voorouders”, zei de tweevoudig K-1 World MAX-kampioen.

“Het belangrijkste is dat deze krijgskunst sinds de oudheid wordt gebruikt om onze natie, religie en de monarch te beschermen.  Muay Thai is de nationale sport van Thailand die wereldwijd wordt erkend”, voegde hij eraan toe.

Buakaw drong er ook bij Thais op aan om Muay Thai als een nationale schat te behouden door simpelweg kickbokstoernooien te bezoeken en te steunen.

De verhuizing van Cambodja heeft tot een terugslag geleid, waarbij de International Federation of Muaythai Associations (IFMA) en de Amateur Muaythai Association of Thailand dreigen de spelen te boycotten.

De Muay Thai sport werd in juli 2021 erkend door het Internationaal Olympisch Comité, wat de weg vrijmaakte voor opname van de sport in de Olympische Spelen.

Buakaw, wiens echte naam Sombat is, wordt beschouwd als een van de grootste Muay Thai-beoefenaars aller tijden, met het winnen van de K-1 World MAX Champion, Shoot Boxing World Cup en World Muaythai Council World Championship in een carrière van meer dan 250 overwinningen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!