Prinses Sirindhorn van Thailand opnieuw benoemd tot goodwill-ambassadeur

THAILAND:- Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maha Chakri Sirindhorn zal opnieuw worden benoemd tot Goodwill Ambassador door de United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) voor haar bijdragen voor de hulp aan minderheidskinderen en het behoud van immaterieel erfgoed.

De prinses werd in maart 2005 voor het eerst benoemd tot Goodwill Ambassador door de toenmalige UNESCO-directeur Sheldon Shaeffer, die erkenning gaf voor haar decennialange inzet voor het welzijn van kinderen uit minderheidsgroepen, met name kinderen die in afgelegen gebieden wonen.

In 1983 startte HRH projecten om de toegang tot kwaliteitsonderwijs te verbeteren voor kinderen in afgelegen gebieden en gemarginaliseerde gemeenschappen, met name “staatloze” kinderen in grensregio’s.  Via deze projecten worden leerkrachten opgeleid om betere leerresultaten voor kinderen te garanderen.  Elk jaar bezoekt HRH de scholen van de grenspolitiepatrouille om de kwaliteit van de onderwijsdiensten voor staatloze en etnische minderheidskinderen te controleren.

De prinses is gepromoveerd in “educatieve ontwikkeling” van de Universiteit van Srinakharinwirot en werkte aan tal van projecten op het gebied van ontwikkeling, met name op het gebied van gezondheid, hygiëne, onderwijs, waterbeheer, landbouw en huisnijverheid.

Khun Atthapol zei dat de status van goodwill-ambassadeur van de prinses in juli eindigde, maar UNESCO erkende nog steeds haar werk op het gebied van onderwijsontwikkeling in afgelegen gebieden.  Het VN-agentschap zal daarom de prinses nog twee jaar blijven eren als ambassadeur, zei hij.

Het Bureau voor Internationale Samenwerking, als lid van Nationale Commissies voor UNESCO, heeft een benoemingsbrief gestuurd naar de privésecretaris van de prinses, zei hij.

Goodwill Ambassador voor de UNESCO is een officiële eretitel die wordt toegekend aan goodwill-ambassadeurs en pleitbezorgers die zijn aangewezen door de Verenigde Naties. 

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!