BREAKING NEWS | Bij het politiebureau van Bangkok neergeschoten demonstrant ligt in kritieke toestand

BANGKOK:- Gisterenavond werd een jonge demonstrant door de politie in de nek geschoten en zou volgens berichten in Thaise media in kritieke toestand verkeren.  De demonstrant werd niet geïdentificeerd.  Volgens rapporten lijkt de jongeman rond de 20 jaar oud te zijn.

Het protest van maandag begon bij het Victory Monument in Bangkok en verhuisde vervolgens naar het gouvernementsgebouw waar de politie traangas gebruikte op demonstranten die een verboden zone waren binnengegaan, aldus de Bangkok Post.  De demonstratie eindigde naar verluidt om 18.00 uur, maar sommigen gingen verder op het Din Daeng-kruispunt waar de oproerpolitie was gestationeerd, vandaar uit liep de menigte naar het nabijgelegen politiebureau.

De demonstrant werd rond 21.00 uur buiten het station in de nek geschoten.  De Koninklijke Thaise politie  heeft geen verklaring afgelegd of bevestigd dat de demonstrant is neergeschoten door een agent.  Volgens berichten hebben vrijwillige reddingswerkers de jongeman met spoed naar het Rajavithi-ziekenhuis gebracht.

Er zijn het afgelopen jaar talloze protesten geweest in Bangkok, waarbij veel een groep universiteitsstudenten betrokken was die democratie eisten.  De protesten hebben opgeroepen tot hervorming van de monarchie en de regering, evenals het aftreden van premier Prayut Chan-o-cha.  Met de recente golf van Covid19 virus en het beperkte aanbod van vaccins, roepen tal van actiegroepen nu de premier op om af te treden vanwege wat volgens hen wanbeheer is tijdens de pandemie.  Velen hebben valse lijkzakken gebruikt om de Covid-19-doden te vertegenwoordigen.  In het verleden heeft de politie waterkanonnen, traangas en rubberen kogels gebruikt om de menigte uiteen te drijven.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thairath |  Matichon |  bangkok Post

Eén gedachte over “BREAKING NEWS | Bij het politiebureau van Bangkok neergeschoten demonstrant ligt in kritieke toestand”

  1. Als men nu nog niet beseft dat tijd gekomen is om af te treden dan weet ik het ook niet. Men mag gerust zeggen dat Prayut Chan-o-cha totaal onbekwaam is een land te leiden . Soldaatje spelen is niet het zelfde als een land lijden en op het goede spoor zetten. Hij is bezig Thailand naar de afgrond te brengen en enorme shade toe te brengen die jaren zal duren om terug te herstellen. Dat is natuurlijk niet hem alleen zijn hanse groep is daar verantwoordelijk voor. Dus gebruik dat klein beetje verstand en treed af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!