Thaise monnik in het noordoosten van Thailand beschuldigd van het zich verkleden als vrouw om avondje uit te gaan

NONG KHAI:- Een jonge monnik in het noordoosten van Thailand had zich blijkbaar verkleed als vrouw om een avondje te gaan stappen.

Op Facebook werden foto’s gedeeld van de monnik gekleed in zijn oranje gewaad, samen met foto’s van wie dezelfde persoon lijkt te zijn, maar dan verkleed als vrouw.  

Al rap stond het Thaise social media in rep en roer en werden er klachten bij het plaatselijke bureau van het boeddhisme gedeponeerd. Als het even tegenzit kan de jonge monnik gelaïciseerd worden.

Een Thaise blogger merkte de foto’s van de monnik en plaatste deze op zijn eigen Facebook pagina. De man blijkt zich als vrouw te hebben verkleed om ’s avonds uit te gaan voor borrels en feestjes.  

De abt van Wat Yodkaew in Nong Khai, dat grenst aan Laos, bevestigde dat de man een monnik in de tempel is, maar wist niet dat de monnik ’s nachts verkleed als vrouw het tempelterrein verliet.  De abt zegt dat de tempel een onderzoek voert om te bepalen welke maatregelen moeten worden genomen.

Nadat de foto’s waren gepost, werden klachten gestuurd naar het Bureau van het Boeddhisme waarin de monnik werd opgeroepen zijn titel te ontnemen.

De directeur van het Bureau van het Boeddhisme in Nong Khai heeft inmiddels ook zijn mondje geroerd en gezegd dat de acties van de monnik de reputatie van de religieuze instelling kunnen schaden.  

De Sangha Hoge Raad van Thailand, het bestuursorgaan van de boeddhistische orde van het land, heeft de abt van de tempel gemachtigd om een ​​onderzoek in te stellen en de juiste straf op te leggen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: The Thaiger 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!