Thaise monnik schiet in een meditatiecentrum in het noorden van Thailand een man met een jachtgeweer dood

PHITSANULOK:- Gisteren heeft een monnik die een boeddhistisch meditatiecentrum in de provincie Phitsanulok in het noorden van Thailand runt, een langlopende ruzie met een andere man opgelost door de andere man dood te schieten.

Khun Suparerk Chanmee, van de Sai Yoi-politie, beweerde dat de schietpartij, die plaatsvond in het Ratchathani Boeddhistische Meditatiecentrum, gistermorgen rond 10.00 uur bij de politie werd gemeld.  Kort na de melding kwamen politie en reddingswerkers ter plaatse.

Één 41-jarige Phra Sitthikorn Yankhrue, de monnik die het fatale schot loste, wachtte ter plaatse op de politie.  Volgens Thaise media heeft de monnik het jachtgeweer aan de politie gegeven en zich overgegeven.  Het lichaam van de 67-jarige Phadung Thongbo lag dood in de buurt met schotwonden op zijn lichaam.

De 52-jarige Suthewadi Ratchathani, die naar verluidt getuige was van de schietpartij, zei dat ze drie jaar eerder Phra Sitthikorn had uitgenodigd om een ​​meditatiecentrum te leiden.  Destijds bevond Khun Sitthikorn zich bij een tempel in de provincie Uttaradit.

Khun Suthewadi voegt eraan toe dat ze land had geschonken voor het meditatiecentrum.  De ooggetuige bleef zeggen dat het slachtoffer een stuk grond naast het centrum bezat en een voortdurende vete had met Sitthikorn.

Ze zegt dat toen ze vanmorgen in het centrum kwam met eten voor Sitthokorm, hij in het midden van een vurige ruzie met Phadung was.  Suthewadi voegt eraan toe dat ze toen zag dat de monnik, die de leiding had over een meditatiecentrum, de andere man met een jachtgeweer beschoot en hem onmiddellijk doodde. Waar de twee mannen ruzie over hadden, is op dit moment niet bekend.

Phra Sitthikorn werd gelijk door een plaatselijke abt gelaïciseerd en is hij nu als niet-monnik aangeklaagd voor moord.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: ManagerOnline 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: ManagerOnline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!