Bewoner in Pattaya Zuid moest zich in de ogen wrijven toen hij een waterrekening van 40.000 baht in zijn brievenbus aantrof

PATTAYA:- De bewoners van een huis in Soi Khopai raakte helemaal van de rel toen ze een onverklaarbaar hoge waterrekening voor de maand mei in hun brievenbus kregen. 

Ze rapporteerden de exorbitante stijging van hun waterrekening aan de gemeenteraad van Pattaya en zei dat hun maandelijkse waterrekening doorgaans minder dan 1.000 baht bedroeg, maar deze maand onverwacht omhoog schoot naar 40.000 baht, wat hen grote zorgen baarde.

Het gemeenteraadslid, Khun Nikom Saengkaew coördineerde met functionarissen van de speciale afdeling van de Provinciale Waterleidingsautoriteit, afgekort het PWA, om de kwestie te onderzoeken. 

De PWA stuurde een team naar het huis waar na inspectie werd bevestigd dat de watermeter in orde was. Er werd echter een lek ontdekt in het huis, dat werd geïdentificeerd als de oorzaak van de plotselinge stijging van de waterrekening.

Het waterleidingbedrijf erkende het probleem van de bewoners en onderhandelt momenteel over een schikking voor de rekening om hun financiële lasten te verlichten. Deze maatregel is bedoeld om onmiddellijke hulp te bieden aan de getroffen bewoners.

Voor vragen over PWA-zaken kunnen bewoners terecht op de volgende telefoonnummers: 038-222461-5 tst. 104, 132 en 063-2087272.

Mocht onverhoeds ook tegen een hoge waterrekening aanlopen, troost u, er hulp beschikbaar via het officiële Line-account: @pwapattaya.

U als farang wens ik alle succes toe!

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!