Ranger in Oost-Thailand gedood door ontsnapte agressieve wilde olifant

CHACHOENGSAO:- Volgens lokale functionarissen werd in de oostelijke Thaise provincie Chachoengsao een ranger op tragische wijze gedood door een agressieve wilde olifant met de bijnaam Tank. Het incident vond eerder deze week vroeg in de morgen in het district Sanam Chai Khet plaats. 

Het hoofd van de Tambon Tha Kradan, Khun Trapsawee Kunsari, ontving het bericht dat een wilde olifant vlakbij de grens van het Khao Ang Rue Nai wildreservaat een ranger had aangevallen en gedood.

RIP

Reddingsteams werden onmiddellijk naar het gebied gestuurd, ongeveer 60 meter van een landelijke weg, waar ze het lichaam vonden van de 38-jarige ranger Wanlop Burapha van het Khao Ang Rue Nai wildreservaat. Zijn lichaam was in uniform, zij het ernstig verminkt.

Terwijl reddings- en medische teams probeerden het lichaam op te halen, ontvingen ze radiowaarschuwingen dat een onbekend aantal wilde olifanten op weg was naar het gebied, waardoor ze gedwongen werden om zich snel uit de voeten te maken.

Volgens Trapsawee hadden dorpelingen voorafgaand aan de aanval melding gemaakt van waarnemingen van een notoir agressieve wilde olifantenstier, bekend als “Tank”, die door het gebied zwierf.

Ondanks dat hij geen slagtanden heeft, staat de grote olifant bekend om zijn gewelddadige gedrag en is hij in het verleden verantwoordelijk geweest voor meerdere menselijke sterfgevallen.

Tank heeft een lange geschiedenis van conflicten met mensen, meest recentelijk op 23 maart, toen meer dan 100 personeelsleden tevergeefs probeerden de olifant te vangen nadat deze een dorp in de provincie Prachin Buri binnendwaalde voordat hij weer gevangen werd genomen in het Khao Ang Rue Nai Sanctuary.

De olifant ontsnapte vervolgens tijdens de regen en dwaalde opnieuw door het reservaat, maar met fatale gevolgen, zo meldde Daily News.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: Daily News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!