Bestuurders van gemotoriseerd verkeer in Thailand krijgen vóór de ‘7 dodelijke dagen’ van Songkran gratis voertuigcontroles  aangeboden

THAILAND:- De bestuurders van auto’s en motoren krijgen van twee instanties gratis voertuigcontroles aangeboden om de verkeersveiligheid tijdens de zogenaamde zeven dodelijke dagen van Songkran te vergroten.

Het Departement of Skill Development heeft aangekondigd dat automobilisten hun auto’s en motorfietsen tot woensdag (12 april) voor gratis onderhoud kunnen brengen bij provinciale instituten voor vaardigheidsontwikkeling in het hele land.

De diensten zullen worden geleverd door monteurs die gratis zijn opgeleid aan de instituten, zo vertelde khun Buppha Reuangsut, de directeur van het bovengenoemde departement.

De te controleren onderdelen zijn onder meer de staat van de banden, olie, radiatoren, verlichtingssysteem, remmen en motor.

 Neem voor meer informatie contact op met de hotline van de afdeling op 1506.

Daarnaast voert het departement van vervoer over land, het DLT, tot 15 april een soortgelijke campagne onder de naam “ Free Car Check-up for Safe Driving” uit

Automobilisten kunnen hun auto of motorfiets gratis laten controleren bij meer dan 2.000 deelnemende servicecentra in het hele land die de DLT-campagnebanner dragen.

De gratis controles van het DLT hebben betrekking op 20 onderdelen, waaronder remmen, bandenconditie, ruitenwissers, olielekkage, verlichtings- en signaalsystemen en luchtfilter, aldus afdelingsdirecteur-generaal Jirut Wisanjit.

Partners in de campagne zijn onder meer het Thailand Automotive Institute, Thai Motorcycle Enterprise Association, Consumer Protection Board en toonaangevende fabrikanten zoals Toyota, Honda, Nissan, Isuzu, Mitsubishi en Mazda.

De snelwegpolitie voorspeldde dat er dit jaar meer dan 7 miljoen ritten van en naar Bangkok zullen worden gemaakt tijdens Songkran, een stijging van 5,3% ten opzichte van vorig jaar.

Vorig jaar kwamen tijdens de “zeven dodelijke dagen” gemiddeld 40 mensen per dag om het leven bij verkeersongevallen rond de Songkran viering.

Olleke Bolleke in Thailand 

Eén gedachte over “Bestuurders van gemotoriseerd verkeer in Thailand krijgen vóór de ‘7 dodelijke dagen’ van Songkran gratis voertuigcontroles  aangeboden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!