Kilometers lange files van auto’s op weg naar het noordoosten van Thailand omdat mensen vroeg aan de Songkran-vakantie beginnen

BANGKOK:- Veel Thais begonnen het afgelopen weekend begonnen aan hun Songkran-vakantie en trokken naar het binnenland, wat op zaterdagavond al voor ernstige verkeersopstoppingen zorgde.

Het ging om Snelweg nr. 304 die het Si Mahosot-district van Prachinburi verbindt met Pak Thong Chai in Nakhon Ratchasima, en om snelweg nr. 359 die het Phanom Sarakham-district van Chachoengsao met Sa Kaew verbindt.

De verkeerspolitie verklaarde dat de twee wegen in noordoostelijke richting van zaterdagavond tot zondagochtend overbelast waren.  Ze verwachten dat de twee wegen later op de avond weer verstopt raken.

De autoriteiten denken dat de automobilisten en reizigers fabrieksarbeiders zijn uit Trat, Rayong, Chanthaburi, Chonburi, Chachoengsao en Bangkok.  Ambtenaren zeggen dat deze mensen besloten om hun vakantie vroeg te beginnen omdat ze ernstige files aan het begin van de lange Songkran-vakantie wilden vermijden.

De Songkran-vakantie van dit jaar loopt van donderdag tot en met volgende maandag, maar veel werknemers hebben extra dagen ingepland zodat ze vanaf zaterdag kunnen beginnen met reizen.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!