Twee Vietnamese boten in Zuid-Thailand in beslag genomen, 14 bemanningsleden gearresteerd

SONGKHLA:- Twee Vietnamese vissersboten zijn eergisteren door een patrouillevaartuig van de marine geënterd en de 14 bemanningsleden zijn gearresteerd wegens illegaal vissen in de Thaise wateren voor de provincie Songkhla.

De boten waren in een tweetal aan het vissen en werden  HTMS Thai Muang opongeveer 120 zeemijl van een veiligwaterboei voor de kust van Songkhla gesignaleerd, zo maakte het 2nd Naval Area Command aan de pers bekend, de veertien bemanningsleden werden aangehouden en naar de marinebasis Songkla gebracht voor verhoor.

De 14 bemanningsleden van de twee onderschepte Vietnamese vissersboten worden aan land gebracht op de marinebasis Songkhla.

De trawlers verlieten de Ca Mau in Vietnam op 1 mei en waren vier dagen in de Thaise wateren toen ze werden onderschept, aldus de marine.  De bemanningen is beschuldigd van illegale visserij en aanverwante misdrijven op grond van de Thaise Visserijwet.  Hun boten werden in beslag genomen.

Het was de 10e keer dat het 2nd Naval Area dit fiscale jaar buitenlandse vissersboten arresteerde.  In totaal zijn 14 boten onderschept en zeventig mensen aan boord gearresteerd en aangeklaagd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand

Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!