Bangkok brengt nieuwe zebrapad-markeringen aan waar vorige week een vrouwelijke dokter werd doodgereden

BANGKOK:- Het stadsbestuur heeft nieuwe verkeersmarkeringen op het wegdek laten aanbrengen om de automobilisten voor een zebrapad te laten vertragen waar vorige week een vrouwelijke arts om het leven kwam door een te snel rijdende motorfiets.

De Metropolitan Administration van Bangkok stuurde wegwerkers de straat op om witte vierkanten in reliëf over 50 meter aan beide zijden te schilderen voor het zebrapad waar Dr. Waralak Supawat-Jariyakul dodelijk werd geraakt door een zware Ducati motor.

Het ongeval vond vrijdag plaats voor het Bhumirajanagarindra Kidney Institute Hospital aan de Phya Thai Road.

De reliëfmarkeringen zijn bedoeld om automobilisten te waarschuwen om te vertragen.  De arbeiders schilderden ook witte vierkanten aan beide zijden van elk van de drie rijstroken vóór de zebrapad om de illusie te wekken dat de rijstroken smaller worden.

Nnder een boom in de buurt van de plek waar de dokter werd gedood, werden boeketten neergelegd om te rouwen om de dood van deze 33-jarige vrouw.

Uit een door het ministerie van Volksgezondheid vrijgegeven statistiek blijkt dat ongeveer zes tot acht procent van de verkeersdoden tussen 2016 en 2018 voetgangers waren, of een gemiddelde van ongeveer 800 tot 1.000 voetgangers die elk jaar omkwamen bij verkeersongevallen tijdens de periode.  

Het National Statistics Bureau zei dat er elk jaar zo’n 2.500 tot 2.900 voetgangers betrokken zijn bij verkeersongevallen en een derde van hen gebeurde in Bangkok.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!