Thailand zakt zes plaatsen naar de 110e plaats in de Corruption Perceptions Index

BANGKOK:- Het Transparency International maakte bekend dat Thailand zes plaatsen is gedaald en staat nu de 110e plaats in de jaarlijkse Corruption Perceptions Index (CPI).

De index rangschikt 180 landen en gebieden op basis van hun waargenomen corruptieniveau op een schaal van nul (zeer corrupt) tot 100 (zeer schoon).

 De CPI is de meest gebruikte wereldwijde corruptieranglijst ter wereld.  Het meet hoe corrupt de publieke sector van elk land wordt gezien als door experts en zakenmensen.  De score van elk land is een combinatie van ten minste drie gegevensbronnen uit 13 verschillende corruptie-enquêtes en beoordelingen.  

Deze gegevensbronnen worden verzameld door verschillende gerenommeerde instellingen, waaronder de Wereldbank en het World Economic Forum. Denemarken, Finland en Nieuw-Zeeland delen de eerste plaats in de Corruption Perceptions Index 2021, met een score van 88.

Landen die met een score van 35 de 110e plaats met Thailand delen, zijn onder meer Albanië, Bosnië en Herzegovina, Mongolië en Malawi.

Singapore is het enige Aziatische land dat in de top 10 van minst corrupte landen ter wereld staat en staat op de vierde plaats met een score van 85, net als Noorwegen en Zweden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!