Kabinet van Thailand voegt kippenvlees toe aan lijst met prijsgecontroleerde artikelen

BANGKOK:- Het Thaise kabinet zal kippenvlees toevoegen aan de lijst van vijf prijsgecontroleerde goederen van dit jaar, zo verklaarde de regeringswoordvoerder, khun Rachada Dhnadirek.

De andere goederen op de lijst zijn onder meer chirurgische mondkapjes, polypropyleenstof, alcoholgel en gerecycled papier.

Khun Rachada vertelde dat het nodig was om de prijs van kip te beheersen, omdat het een belangrijke bron van eiwitten is. Ze voegde eraan toe dat het ministerie van Handel tot nu toe een lijst heeft opgesteld van 56 artikelen en diensten voor  prijscontrole, waaronder kip, ei, varkensvlees, shampoo, wasmiddel, rijst, knoflook, instantvoedsel, schooluniform en medische behandeling.

Als onderdeel van de prijsbeheersingsactie heeft de Centrale Commissie Prijzen van Goederen en Diensten de volgende maatregelen getroffen voor ondernemers, winkeliers en pluimveehouders:

  • Boeren die meer dan 100.000 kippen hebben en exploitanten van slachthuizen met een productiecapaciteit van meer dan 4.000 kippen per dag moeten de relevante autoriteit maandelijks informeren over het voorraadvolume, de productiekosten en de verkoopprijs.
  • Fabrieken die diervoeders produceren, moeten maandelijks informatie verstrekken over voorraadvolume, verkoopprijs, productiecapaciteit en kostprijs.
  • Bedrijven, detailhandelaren en exploitanten van pluimveebedrijven moeten goedkeuring krijgen van het ministerie van Binnenlandse Handel voordat ze de detailhandelsprijzen verhogen.

Khun Rachada zei dat de regering en aanverwante instanties hun inspanningen versnellen om de productprijzen te beheersen om een ​​evenwicht te bewaren tussen het genereren van inkomsten voor boeren en ervoor te zorgen dat de prijs geen invloed heeft op de kosten van levensonderhoud van mensen.

Ze voegde eraan toe dat de Vereniging van Varkensfokkers Thailand heeft aangekondigd dat het de prijs van levende varkens op 110 baht per kilogram zal handhaven tot na de Chinese nieuwjaarsdag, die op 1 februari van dit jaar valt.  

Ondertussen heeft de Vereniging van Kippeneierentelers, Handelaren en Exporteurs ermee ingestemd om de prijs van nr. 3 eieren op 2,90 baht te handhaven.

 “Premier Prayut Chan-o-cha heeft beloofd dat hij zijn best zal doen om voor de burgers te zorgen, ook al zullen sommige maatregelen enige tijd duren voordat we een resultaat kunnen zien”, zo beëindigde zij haar persverklaring.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!