Auteurs van Covid19 nep-nieuws in Thailand aangepakt

~UIT DE DUIM GEZOGEN~
(Iets verzinnen)

BANGKOK:- De minister van Digitale Economie en Maatschappij (DES), khun Chaiwut Thanakmanusorn, liet gisteren weten dat er achttien mensen in het land zijn vervolgd voor het online plaatsen van nep-nieuws over de Covid19 pandemie en de uitrol van de vaccins.

De auteurs van de nep-nieuwsberichten hadden informatie verdraaid en daarmee de openbare orde ondermijnd, ze zijn aangeklaagd op grond van de Computer Crime Act 2007 en het nooddecreet, aldus Khun Chaiwut.

Zes van hen kregen een gevangenisstraf en/of een boete, terwijl de overige 12 werden vrijgelaten met een waarschuwing nadat ze de inhoud moeten verwijderen en beloven het niet nogmaals te doen.

De DES-minister waarschuwde dat mensen die valse of misleidende informatie verspreiden tot vijf jaar gevangenisstraf en een maximale boete van 100.000 baht kunnen krijgen, straffen welke onder de Computer Crime Act staan vermeld en twee jaar en een boete van 40.000 als ze met het nooddecreet worden geconfronteerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!