De Siam Commercial Bank lanceert een online reis-app

~EEN VOORGEKOOKT PLAN~
(Van te voren al besproken en besloten)

BANGKOK:- Een van de grootste banken in Thailand, de Siam Commercial Bank liet gisteren weten dat het van plan is om volgend jaar een hotelboekingsapplicatie te lanceren die horeca-exploitanten geen brutowinstkosten in rekening brengt.

De bank maakte bekend dat het de app “Zero GP OTA” zou lanceren om kleine en middelgrote hotelondernemers te helpen bij het verlagen van de kosten van hun online reisbureau (OTA).

“Het nieuwe platform wordt begin volgend jaar uitgerold, wanneer de Covid19 situatie begint af te nemen en het toerisme weer aantrekt”, aldus SCB in een verklaring.

De stap komt nadat SCB, de op drie na grootste kredietverstrekker van het land qua activa, vorige maand een joint venture aankondigde met de Indonesische reisorganisatie Traveloka om financiële diensten aan Thaise klanten aan te bieden.

Verschillende Thaise banken hebben in nieuwe digitale technologieën en diensten geïnvesteerd omdat ze te maken krijgen met toenemende concurrentie van financiële technologie en startende betalingsbedrijven zoals ride-hailer Grab.

SCB’s “Zero GP OTA” zal voortbouwen op zijn voedselleveringsdienst Robinhood, dat vorig jaar werd gelanceerd te midden van een sterke stijging van de vraag naar voedselleveringen als gevolg van de pandemie.

Robin Hood heeft contracten met 90.000 handelaren en 15.000 bezorgers, aldus de SCB.

“Het platform en de ondersteuning van meer dan een miljoen Robinhood-gebruikers zullen hoteliers helpen”, zegt Thana Thienachariya, voorzitter van Purple Ventures, de e-marketplace-eenheid van de bank.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!