De Thaise Melkunie wilt dat elke Thai 25 liter melk per jaar drinkt

~MELK IS GOED VOOR ELK~
(Slogan van het Nederlands zuivelbureau uit de jaren 70)

BANGKOK:- De Thaise regering heeft zich bij de zuivelindustrie aangesloten bij de laatste poging van Thailand om de melkmarkt en de gezondheid van mensen tegelijkertijd te stimuleren.

Via het “Good Milk Network for All Ages” zal het departement van vee ontwikkeling de gezondheidsvoordelen van melkconsumptie bij mensen in de hele Thaise samenleving gaan promoten. Het doel is om de gemiddelde melkconsumptie van Thais te verhogen tot 25 liter per persoon per jaar in 2027, aldus Khun Sorravis Thaneto, directeur-generaal van de afdeling.

Momenteel drinkt elke Thai gemiddeld 18 liter melk per jaar, terwijl Singaporezen gemiddeld 62 liter per persoon per jaar drinken.

Volgens een Suan Dusit Poll-onderzoek drinkt 44,1 procent van de Thais regelmatig melk, maar in kleine hoeveelheden.

Hoe oudere Thaise mensen worden, hoe minder melk ze drinken.  Bijna negen op de 10 (88,9 procent) Thaise kinderen van 3-12 jaar consumeren melk (afgezien van de gratis melk die op school wordt verstrekt), maar dit cijfer daalt tot 44,39 procent in Thais in de leeftijd van 13-20 jaar en blijft afnemen naarmate de leeftijd stijgt.

Deelnemen aan de regering in de laatste melkactie zijn de Animal Husbandry Association of Thailand, Dairy Farming Promotion Organization of Thailand, Thai Holstein Friesian Dairy Association, Pasteurized Milk Producers Association en de Dairy Cooperative Federation of Thailand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!