Afgelopen weekend werden er na een anti-regeringsdemonstratie in Bangkok 15 demonstranten gearresteerd

BANGKOK:- De politie arresteerde afgelopen zaterdag 15 demonstranten tijdens een anti-regeringsdemonstratie, waaronder vier jongeren.  Sinds juli zijn meer dan 500 mensen gearresteerd in verband met de protesten, terwijl er voorbereidingen worden getroffen om de ouders van minderjarige overtreders te vervolgen, zo maakte de politie van Bangkok gisteren bekend.

De plv,  commissaris van de grootstedelijke politie Bangkok, generaal, Piya Tawichai, zei dat zaterdag 15 Thalu Fah pro-democratische demonstranten werden gearresteerd, nadat gigantisch vuurwerk naar de politie was afgevuurd op het kruispunt van Nang Loeng.

 Vier van de gearresteerde demonstranten zijn jongeren en zes motorfietsen zijn in beslag genomen.  Piya voegde eraan toe dat de ouders van daders die kinderen en jongeren zijn, ook zullen worden gedagvaard voor vervolging.

Wat betreft de bijeenkomst van het United Front of Thammasat and Demonstration-groep en de rally in het Bangkok Art and Culture Centre op het Pathum Wan-kruispunt op zondag om 16.00 uur, waarschuwde de politie dat Bangkok nog steeds het gebied is waar de hoogste handhaving van de ziektebestrijdingswetten is  aangekondigd.

Bovendien meldde de politie dat er sinds juli 843 overtreders waren uit 232 zaken die verband hielden met de vergadering;  598 mensen zijn gearresteerd en vervolgd, terwijl de politie bewijsmateriaal verzamelt om de rechtbank te verzoeken arrestatiebevelen uit te vaardigen voor de overigen.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!