Adjudant van overleden abt in Thailand gaat 10 jaar de gevangenis in voor fraude van 200 miljoen baht 

BANGKOK:- De strafrechter heeft gisteren khun Apirat Jayankura Na Ayudhya, een naaste medewerker van wijlen abt van Wat Bowon Niwet, veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf voor het vervalsen en verduisteren van 80 miljoen baht van de rekeningen van de tempel.  De rechtbank beval Apirat ook om het geld plus rente terug te betalen aan de tempel.  Het vonnis werd gisteren in de strafrechtbank aan de Ratchadaphisek Road aangekondigd, nadat aanklagers en de waarnemend abt van de tempel een rechtszaak hadden aangespannen tegen khun Apirat.

Volgens de rechtszaak vond de vermeende diefstal plaats tussen 2021 en 2022, toen de verdachte tegen de monnik loog en beweerde dat hij geld nodig had om de reparaties aan de tempel en het loon van de arbeiders te betalen.  Het vastgoed bureau het koninkrijk maakte 78,5 miljoen baht over op de rekening van de tempel, onder andere bestemd voor de bouw van Wat Wachira Thamma Ram in Ayutthaya, een van de takken van Wat Bowon Niwet.  Het geld werd op de spaarrekening van de tempel geplaatst om rente te ontvangen, en het bedrag groeide later tot 80,1 miljoen baht.

Spijt komt na de zonde!

Nadat hij de goedkeuring van de overleden abt had verkregen, nam khun Apirat het geld op en maakte het over naar zijn persoonlijke rekeningen.  De diefstal kwam aan het licht nadat Somdej Phra Wannarat op 15 maart vorig jaar overleed, en het tempelcomité diende een klacht in bij de politie en beschuldigde khun Apirat van het stelen van meer dan 190 miljoen baht uit de tempel in het Phra Nakhon-district in Bangkok en het verduisteren van de tempel. binnenlandse takken.

Khun Apirat werd op 23 maart vorig jaar gearresteerd in een appartement in Bangkok en het Anti-Money Laundering Bureau nam 14 activa in beslag ter waarde van 92 miljoen baht die verband houden met khun Apirat en vier andere, waaronder appartementen ter waarde van 21 miljoen baht, een Bentley ter waarde van 15 miljoen baht, een Porsche ter waarde van 6,9 miljoen baht en een Tesla ter waarde van 3,1 miljoen baht.  Dinsdag vond de rechtbank hem schuldig aan twee gevallen van valsemunterij en veroordeelde hem tot in totaal 10 jaar met de voorwaarde dat hij de 80 miljoen baht zou teruggeven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Adjudant van overleden abt in Thailand gaat 10 jaar de gevangenis in voor fraude van 200 miljoen baht ”

  1. Mooie deal, 190 miljoen verduistert en 80 miljoen terugbetalen. 10 Jaar brommen en 110 miljoen verdiend. Is 11 miljoen thb per jaar, zijn jaren dat ik ze niet verdien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!