Groot onderzoek naar bende die Thaise vrouwen in onder meer Assen seksueel uitbuitte

ASSEN:- Het Openbaar Ministerie heeft een groot internationaal netwerk op de korrel dat Thaise vrouwen seksueel zou hebben uitgebuit. De zaak kwam in 2021 aan het rollen bij een controle in een massagesalon in Assen, waar enkele slachtoffers uit Thailand werden aangetroffen. 

Het politieonderzoek dat hierop volgde legde een internationaal netwerk bloot met vertakkingen in het Noorden van het land. De dames werden aan het werk gezet in Leeuwarden, Assen en Zwolle. Vijf Thaise vrouwen deden aangifte van seksuele uitbuiting.

Onder valse voorwendselen naar Nederland
De vrouwen werden in Thailand geronseld en zijn vervolgens onder valse voorwendselen naar Nederland gelokt. De officier van justitie zegt dat er meer aanhoudingen volgen. “Het is een omvangrijk onderzoek, te groot om iedereen tegelijkertijd aan te houden. Het gaat om onder meer garantstellers en huisvesters.”

Gisteren besloot de rechtbank in Groningen de hechtenis van meerdere verdachten te verlengen. Zo blijft een 35-jarige Assenaar in de gevangenis vanwege zijn vermeende rol binnen de bende in 2021 en 2022. De Assenaar zou diverse Thaise vrouwen onderdak hebben geboden of huisvesting bij anderen hebben geregeld. Ook heeft de man twee vrouwen mishandeld, aldus het OM.

Verdachte Zwollenaren
Een 22-jarige Zwollenaar blijft eveneens in de gevangenis vanwege zijn vermeende rol binnen de bende. De man haalde het geld op bij de vrouwen, maakte advertenties, verzorgde de vliegtickets en regelde de condooms, aldus het OM. Hij zou vooral op aanwijzing hebben gehandeld van zijn vriendin die in Thailand zat, zo blijkt uit appverkeer.

De advocaat van de Zwollenaar stelt dat zijn cliënt zo snel mogelijk vrij gelaten moet worden. “Kijk nou eens wie hier zit. Hij kan het net droog houden. Ik weet nog goed dat we elkaar de eerste keer zagen. Een iel mannetje dat me me niet aan durfde te kijken, geen hand durfde te geven. De jongen ziet nu wat voor heftige shit er is gebeurd achter de voordeur. Hij deed wat zijn vriendin van hem vroeg”, zo betoogde de advocaat.

Een ander vermeend bendelid uit Zwolle, die in die kringen ook wel King werd genoemd, stelde zijn woning ter beschikking waar de vrouwen aan het werk moesten. Ook reed hij de mensen naar klanten, aldus het OM en nam op den duur de rol binnen de bende over van zijn 22-jarige plaatsgenoot. King zegt dat hij dacht dat de vrouwen op vakantie waren, maar uit telefoongegevens blijkt dat hij geld ophaalde bij de slachtoffers en verwees naar hun sekswerk. King zit inmiddels vijf maanden vast.

Brabantse link
Een 51-jarige vrouw van Thaise komaf uit Roosendaal wordt mensenhandel verweten en het feit dat ze vijf Thaise vrouwen seksueel heeft uitgebuit. Zij zou het door de dames verdiende geld hebben ingezameld. De inhoudelijke behandeling van de zaak laat nog enkele maanden op zich wachten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Bram Hulzebos 
Bron: rtvdrenthe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!