De Thaise overheid rekent erop dat cruiseschepen het toerisme in het koninkrijk stimuleren

BANGKOK:- De regering zet in op cruiseschepen om het herstel van de toeristische sector te stimuleren, die naar verwachting ook zal worden gestimuleerd door samen te werken met Netflix met het voornemen om een ​​creatieve gids te lanceren voor plaatsen die in films voorkomen.

Khun Anucha Burapachaisri, de plv. secretaris-generaal van de premier, zei dat cruises tot de meest populaire vormen van toerisme behoren en dat de wereldmarkt exponentieel groeit.  Tijdens het hoogseizoen van oktober tot maart meerden tientallen cruiseschepen met gemiddeld 1.800 tot 2.400 passagiers per dag in Thailand aan, zo vertelde khun Anucha, daarbij verwijzend naar gegevens van het Ministerie van Toerisme.

Dit waren “gegoede” toeristen, die vier tot tien keer meer uitgeven dan andere bezoekers, en die vooral geïnteresseerd waren in boottochten, Thais eten, spa’s, culturele evenementen en het kopen van souvenirs.  Thailand heeft zijn havens aangepast om cruiseschepen te kunnen ontvangen, wat heeft geleid tot een toename van het aantal schepen dat het land bezoekt, aldus de woordvoerder.  

De Thaise regering is ervan overtuigd dat de cruisemaatschappijen de inkomsten uit toerisme zullen verhogen.  In 2019, vóór de pandemie, bedroegen de inkomsten uit cruiseschepen 4,84 miljard baht.

Ook wilde de overheid nieuwe vormen van toerisme stimuleren.  Overheidsinstanties werkten onlangs samen met Netflix om “Uncover Thailand: A Creative Travel Guide” te produceren.  De gids zal plaatsen uit populaire films en series uit Thailand en andere landen op Netflix introduceren, zo vertelde khun Anucha, en daarmee de Thaise cultuur promoten.  Hij verwacht dat dit meer toeristen zal trekken, vooral filmliefhebbers.  

Hij zei dat de premier nieuwe vormen van toerisme en de “soft power” van Thailand wil aanmoedigen.  Dit zal economische en sociale waarde hebben en kansen bieden voor nieuwe bedrijven”, aldus khun Anucha.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!