Politie Thailand onderschepte 3 touringcars die ruim 105 illegale immigranten van Chiang Rai naar Bangkok vervoerde

CHIANG RAI:- De Thaise snelwegpolitie ontving een anonieme tip over touringcars die een groot aantal illegale immigranten van Chiang Rai naar  Bangkok vervoerden.

Als reactie op de tip werden de Thaise snelwegpolitie, immigratieambtenaren van Phrae en relevante instanties naar strategische locaties langs Yantrakitkoson Road in het Song-district, het Rong Kwang-district en het Mueang Phrae-district gestationeerd.

De politie heeft de drie verdachte touringcars, eigendom van een particuliere tourbusmaatschappij die de route Mae Sai-Bangkok in Mueang Phrae aangehouden. 

Bij het onderscheppen van de bussen ontdekte de politie een groep van 85 Birmese staatsburgers zonder wettelijke documentatie die de Thaise grens waren overgestoken.

Daarnaast arresteerde de Thaise snelwegpolitie nog eens twintig personen onder soortgelijke omstandigheden in Uttaradit, wat het totale aantal gevangengenomen illegale Birmese immigranten op ruim 20 brengt.

Volgens de politie meldden de Thaise buschauffeurs dat ze de groep hadden opgehaald op verschillende locaties, waaronder het busstation Mae Sai en de Phayao-universiteit, met als bestemming  Bangkok.

De snelwegpolitie voerde een grondige screening uit van de chauffeurs, illegale immigranten en reguliere passagiers voordat ze naar lokale politiebureaus werden begeleid voor verdere juridische stappen en uitleveringsprocedures.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: รวบรวมสื่อไทย

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!