Volgens de Pheu Thai-partij duiken er méér onregelmatigheden op bij de Thais-Chinese onderzeeër-deal op

BANGKOK:- De Pheu Thai-partij heeft de Koninklijke Thaise Marine (RTN) gevraagd uit te leggen waarom een ​​Chinese taalleraar wordt vermeld onder Chinese militaire ingenieurs die worden ingezet om een ​​onderzeeërbasis te bouwen in de provincie Chonburi.

Khun Yuttapong Charasathien, de plv.  leider van de oppositiepartij, zei dat het project van 1,85 miljard baht een leraar van een internationale school in Thailand heeft vermeld als één van de militaire ingenieurs die zijn ingezet door projectexploitant China Shipbuilding en Offshore International Company (CSOC).

Het onderzeeërdok en het ondersteunende gebouw zal volgend jaar worden voltooid en zullen onderzeeërs huisvesten die uit China zijn gekocht op de Laem Thian-pier op de marinebasis Sattahip.

“Ons onderzoek toont aan dat deze leraar geen medewerker van CSOC is, dus waarom is hij geselecteerd om deel te nemen aan een project waarbij militaire geheimen betrokken zijn?”  vroeg Yuttapong, zijn vraag aan de RTN gericht.

“Bovendien hebben we ook geconstateerd dat één van de boorboten die aan de bouw deelneemt, geregistreerd staat onder de Thaise nationaliteit.” Khun Yuttapong beweerde ook andere discrepanties met betrekking tot de aankoop van een onderzeeër van CSOC.

Hij zei dat Thailand drie UAV’s (onbemande luchtvaartuigen) koopt, maar ze hebben slechts twee controlestations, terwijl er geen teken is van een slibbeschermer voor het Laem Thian-project, ondanks de noodzaak om waardevolle apparatuur te beschermen.

“Ik wil dat de RTN-chef en woordvoerder dit project transparant maken, aangezien het publiek zich zorgen maakt over de kwaliteit van het bouwwerk en de militaire uitrusting die we uit China kopen”, voegde hij eraan toe.

In februari onthulde Khun Yuttapong dat de eerste Chinese onderzeeër die voor 12,42 miljard baht werd gekocht, al problemen had nadat de Duitse fabrikant MTU Friedrichshafen weigerde de motor te leveren die in het contract was vermeld.  De Europese Unie heeft China een wapenembargo opgelegd na het bloedbad op het Tiananmen-plein in 1989.

Het CSOC bood Thailand in plaats daarvan een in China gemaakt voortstuwingssysteem voor de onderzeeër aan.  De gesprekken tussen de RTN en CSOC over het motorprobleem zijn aan de gang.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!