De grenscontroleposten bij Nong Khai-Laos eindelijk na twee jaar heropend

NONG KHAI:- Drie grenscontroleposten in Nong Khai zijn afgelopen weekend heropend, nadat deze in maart 2020 waren gesloten om de verspreiding van Covid19 te voorkomen.

Het belangrijkste controlepunt is de First Thai-Lao Friendship Bridge in het Muang-district van Nong Khai, die in verbinding staat met de Laos-hoofdstad Vientiane en dient als kanaal voor Laotianen om Nong Khai binnen te komen.  De andere twee controleposten zijn bij de Nong Khai Pier en het treinstation van Nong Khai.

De gouverneur van Nong Khai, Khun Monsit Pisanthanawat, zei dat alle drie de controleposten nu elke dag open zijn van 05.00 uur tot 21.00 uur.  Reizigers uit Laos die Nong Khai binnenkomen, moeten een vaccincertificaat overleggen met daarop ten minste twee doses en géén koorts hebben.

De provincie heeft ook volksgezondheidsfunctionarissen ingezet bij de controleposten om nieuwkomers op symptomen te controleren.

“De eerste dag van heropening zag slechts een paar bezoekers uit Laos.  We verwachten echter meer bezoekers in de komende weken naarmate de Covid19 situatie in Thailand geleidelijk verbetert”, aldus Khun  Monsit.

Thailand registreerde gisteren, maandag 2 mei,  9.331 nieuwe Covid19 infecties , waarvan 58 werden geïmporteerd.  Het dodental door Covid steeg met 84, terwijl 21.168 patiënten herstelden en ziekenhuizen verlieten.  Thailand heeft sinds 1 januari 2022 iets meer dan 2 miljoen (2.048.380) cumulatieve infecties geregistreerd.

Ondertussen registreert Laos momenteel slechts een paar honderd Covid19 infecties per dag.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!