Sprong in de Thailand Pass-registraties nadat Test&Go is afgeschaft, zo beweert de minister van gezondheid 

BANGKOK:- De reacties op de opheffing van de Test & Go-vereisten door Thailand zijn zeer positief, zo lieten de Thaise autoriteiten deze dinsdagmorgen weten.

De Minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul vertelde dat veel mensen zich onder het Thailand Pass-systeem hadden geregistreerd met de bedoeling om het land binnen te komen en dat er tot nu toe geen problemen zijn geweest.

Hij zei ook dat de lokale Covid19 situatie is gestabiliseerd en dat het aantal nieuwe infecties, ernstige gevallen en sterfgevallen daalt.  Zijn verklaring was gebaseerd op de verminderde vraag naar oxygen machines en antivirale medicijnen en op minder intensive care-patiënten.

Het aantal nieuwe Covid-gevallen is dinsdag voor het eerst sinds begin februari gedaald tot onder de 10.000, volgens gegevens van de overheid.

Khun Anutin zei ook dat het een goed teken was dat de Songkran-breuk geen nieuwe golf van infecties veroorzaakte, hoewel het ministerie medisch personeel, ziekenhuisbedden en medicijnen paraat heeft.

Hij voegde eraan toe dat hoewel de datum voor het verklaren van Covid19 tot een endemische ziekte niet is vastgesteld, zijn ministerie zal blijven werken aan het vergroten van het publieke bewustzijn van het probleem.

Het ministerie van Volksgezondheid zal ook de situatie evalueren om te zien of meer beperkingen kunnen worden versoepeld, zodat het leven kan terugkeren naar het niveau van vóór Covid en de financiële lasten van mensen kunnen worden verlicht.

Met de Test & Go-regeling die afgelopen zondag 1 mei is opgeheven, kunnen volledig gevaccineerde toeristen Thailand vrij binnenkomen en rondreizen, op voorwaarde dat ze hun Covid-19-vaccinatiecertificaat en -verzekering kunnen overleggen.  Ze hoeven alleen een ATK-zelftest te doen en het testresultaat op Thailand Pass in te dienen.

Ondertussen moeten niet-gevaccineerde reizigers binnen 72 uur een negatieve RT-PCR-test overleggen of een quarantaine van vijf nachten ondergaan.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!