33-jarige Mechelaar moet lang wachten op repatriëring na helse vakantie in Thailand: “Belgische arts nodig om terug te vliegen”

MECHELEN:- De Thaise droomvakantie van de Mechelse boezemvrienden Nicolaas Hinckxt (30) en Tom De Graef (33) draaide uit op een regelrecht drama. Nicolaas overleed bij een rafting-ongeluk. Zijn lichaam werd zondag gevonden in de rivier Mae Taeng. Eerder werd Tom ernstig aangereden. Hij hoopte vandaag (maandag) naar huis te vertrekken, maar hij vernam nu dat hij moet wachten tot aan het einde van de week.

De vrienden uit Mechelen namen op donderdag 14 juli het vliegtuig naar Thailand met nog twee reisgezellen. Op woensdag 3 augustus zouden ze terugkeren, maar vorige week maandag sloeg het noodlot al toe: Tom werd met een hoge snelheid aangereden door een auto. Hij liep ernstige verwondingen op en verblijft intussen in een ziekenhuis in Bangkok.

LEES OOK> 30-jarige Mechelaar tijdens het raften in Noord Thailand verongelukt.

Wat Nicolaas afgelopen vrijdag overkwam, valt nog moeilijker te vatten. De dertigjarige Mechelaar kwam om het leven nadat hij vrijdag tijdens het raften in de rivier Mae Taeng belandde. De weersomstandigheden waren op dat moment heel regenachtig. Tom getuigde zondag bijzonder aangeslagen over de helse vakantie vanuit zijn ziekenhuisbed in Thailand. Hij vindt dat de raftingorganisatie waarbij zijn vrienden aanklopten een grove fout beging.

Zondag ging Tom er nog vanuit dat zijn repatriëring op til was. Nu blijkt dat hij langer moet wachten. “Een Belgische arts moet eerst naar Thailand vliegen”, zegt hij. “Eens die er is, volgt een rustpauze. Nadien vliegen we samen terug naar België. Naar het schijnt was het door stakingen op de luchthavens ook niet eenvoudig om een vliegtuig te vinden met extra plaats in business class.”

De andere reisgezellen heeft Tom intussen niet meer gezien. “We houden wat contact via WhatsApp, maar ik lig hier alleen”, zegt hij. “Ik wil heel graag naar huis. De rest gaat ook terugkeren van zodra dat kan. Meer weet ik niet.”

Wanneer het lichaam van Nicolaas terug naar België zal worden overgebracht, is voor familie en vrienden in ons land nog niet duidelijk. “Mijn papa staat in contact met mijn nonkel in Thailand, maar we hebben nog geen verdere informatie vernomen”, zegt zijn nicht Elise Hinckxt. “Intussen halen veel mensen mooie herinneringen aan Nicolaas op via berichten op Facebook.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: toutelathailande.fr
Content: Kristof Van Rompaey
Bron: gva.be

Eén gedachte over “33-jarige Mechelaar moet lang wachten op repatriëring na helse vakantie in Thailand: “Belgische arts nodig om terug te vliegen””

 1. Kan iemand een contact bezorgen naar een vriendenclub van Belgen in Bankok?
  We willen graag info of mogelijkheid tot chatten om een vriend te helpen.
  Onze vriend, Marc ligt in een ziekenhuis in Pataya. Hij zou morgen getransporteerd worden naar een ziekenhuis in Bankok.
  Hij is verzekerd.
  Marc is ca 60jaar en heeft geen familie.
  We zoeken hulp om hem asap naar België te repatriëren.
  We begrijpen de afwachtende houding vd verzekering niet.
  Marc heeft nier- en leverfalen gehad.
  Hij was 3 weken geleden vertrokken naar Pataya voor meerdere maanden.
  Mijn mailadres is luk@mcsg.be.
  Alle hulp welkom.
  Groeten,
  Luk Indekeu, Genk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!