Monnik in Thailand, onder de vuurwapen-liefhebbers bekend als de Thaise “Pistolen Paultje” gearresteerd voor het verkopen van wapens op het internet

AYUTTHAYA:- In deze centraal gelegen provincie is één monnik gearresteerd voor het online verkopen van wapens.  De verdachte had een aantal aangepaste wapens op internet aangeboden, alvorens op YouTube geleerd had hoe hij pistolen en geweren moest modificeren tot vuurgevaarlijke wapens.

Politieluitenant-generaal Samran Nuanma en zijn team meldden enkele dagen terug de arrestatie van de 56-jarige monnik Phra Warnop Ruengjai. De politie vond ook bewijsmateriaal, waaronder aangepaste geweren en andere wapens.  Hij had ook kogels en gereedschap in bezit, welke werden gebruikt om de wapens aan te passen.  De monnik werd op 22 december in een tempel in de provincie Ayutthaya gearresteerd.

De recherche vond informatie over een verkoper die online wapenaanpassingsdiensten aanbiedt.  De meeste kanonnen waren slechts dummies of ongeregistreerde pistolen, de monnik zou deze pistolen echt functioneel maken.  Hij verkocht ook onderdelen voor de geweren.  

De verdachte monnik had 2 keer een pakket gestuurd naar een man genaamd Polpol met een adres in dezelfde provincie.  Het nummer dat werd gebruikt om de dozen te verzenden, was verbonden met de monnik.  Hij gebruikte zijn echte adres ook voor klanten om hun wapens naar toe te sturen.  Er werd bewijs verzameld en een huiszoekingsbevel uitgevaardigd.  De politie ging toen naar de tempel en trof daar de bijklussende monnik aan, In zijn slaapkamer op de tweede verdieping werd voldoende bewijs vergaard, om hem direct de boeien om te doen.

De monnik gaf toe dat hij de eigenaar was van alle wapens.  Hij zou wapens voor klanten repareren en aanpassen.  In de tempel waren veel soorten pistolen, enkele kleine en enkele grotere.  Hij hield van wapens en begon via internet te leren hoe hij wapens kon aanpassen en repareren.  Hij is lid geworden van een Facebook-pagina en de beheerder heeft hem geholpen klanten te vinden.  Voordat hij monnik werd, was hij bewaker en had hij een opleiding als technicus.  De monnik zit in de cel op het politiebureau in afwachting van vervolging.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand  
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!