3 mannen in Noordoost-Thailand betrapt met 200 kilo marihuana in hun bezit, maar wat gaat er nu met hen gebeuren na de legalisatie van 9 juni j.l

BUENG KAN:- Het Thaise  “Siam Rath” deed verslag van de arrestatie van drie Thaise mannen die op de Mekong-rivier in Bueng kan werden betrapt met 203 kilo gecomprimeerde marihuana in hun bezit.

Deze reportage van uw nieuwsbeer, een primeur in zijn soort na 9 juni, roept vragen op over wat er met de drie verdachten zou gebeuren nadat Thailand mensen uit de gevangenis had vrijgelaten en de regering veel aspecten van de wietindustrie had geliberaliseerd.

De 24-jarige Jira uit Bangkok, de eveneens 24-jarige Racha, uit Nonthaburi, en de 26-jarige Pongsa, uit Udon Thani werden naaf aanleiding van één tip door mariniers gearresteerd.

De drie verdachten hadden hun Isuzu pick-up truck bij een tempelcrematorium in het dorp Ban Huay Dockmai geparkeerd en waren wachtende op de partij marihuana.

Na verloop van tijd kwamen er mannen in een boot stroomopwaarts vanuit  Laos aangevaren en losten verschillende zakken.

De verdachten haalden de zakken op en werden beschuldigd van smokkel en belastingontduiking.

Deze aanklacht kan een gevangenisstraf tot tien jaar betekenen, maar ook een boete van vier keer de waarde van de goederen. Dit wordt geschat op 3.500 tot 5.000 baht per kilo. Er bestaat ook banderol-recht van 4,2 baht per kilo en een belasting van 7%.

De politie zei dat alle verdachten zijn vrijgelaten op borgtocht van elk 150.000 baht.

Een van de verdachten zei dat hem werd aangeboden om de drugs van de grens naar Nonthaburi te vervoeren door een persoon die hij alleen ‘O’ noemde. Hij schakelde twee maatjes in voor de daglange rit van Bangkok naar Bung Kan.  Ze sliepen toen en wachtten op een telefoontje dat de drugs waren aangekomen.

 Ze ontvingen elk 10.000 baht, voor een totaal van 30.000 baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: anticrimemedia.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!