Man aangehouden die baksteen door ruiten Thaise restaurants gooide

AMSTERDAM:- De politie heeft een man (28) uit Ierland gearresteerd op verdenking van vernieling van meerdere Thaise restaurants eind vorig jaar. In korte tijd werd bij zeker zes zaken een baksteen tegen of door de ruiten gegooid.

De politie toonde een aantal maanden geleden beelden van de verdachte, die bij drie vernielingen is vastgelegd. Een tip naar aanleiding van de beelden heeft geleid tot de aanhouding, meldt een woordvoerder van de politie na berichtgeving van AT5.

De man sloeg telkens op eenzelfde manier toe bij restaurants in het centrum van de stad. Hij kwam aangefietst, haalde een baksteen uit zijn tas, gooide deze richting het restaurant en fietste daarna rustig weg. Zo werden onder meer snackbar Bird op de Zeedijk en Thais eethuis O-Cha op de Binnen Bantammerstraat getroffen.

Over het motief van de verdachte, die geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland heeft, en waarom telkens juist Thaise restaurants werden vernield, wil de woordvoerder niets kwijt. 

De politie gaat uit van een eenmansactie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties:
Content: Olleke Bolleke in Nederland
Bron: AT5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!