26 in Engeland gestolen en in Thailand als nieuw verkochte limousines door de DSI in beslag genomen

BANGKOK:- Het departement van speciaal onderzoek in Thailand, beter bekend als het DSI, heeft de inbeslagname aangekondigd van 26 van de 35 luxe voertuigen die in het VK waren gestolen en als nieuwe voertuigen in Thailand zijn verkocht nadat de Britse autoriteiten contact met hen hadden opgenomen om ze op te sporen, aldus de Thaise krant Naewna.  

De Minister van Justitie, khun Somsak Thepsutin gaf samen met Khun Traiyarit Temhiwong, de chef van DSI,  één verklaring tijdens een persconferentie dat er met de operatie “Titanium”  26 luxe voertuigen in beslag waren genomen. 

De vehikels waren in het Verenigd Koninkrijk gestolen en vervolgens met valse papieren naar Thailand waren geëxporteerd. Volgens de papieren zouden de limousines spiksplinternieuw zijn, waarna ze in de Thaise showrooms stonden te pronken.

In 2017 had de Britse ambassade een verdrag inzake wederzijdse rechtshulp (MLAT) toegepast door DSI te vragen de diefstal van 35 dure auto’s ter waarde van 100 miljoen baht te onderzoeken, maar met deze verdrievoudiging bij verkoop in Thailand tot 300 miljoen baht.

Volgens DSI is uit onderzoek gebleken dat alle voertuigen van juli 2016 tot maart 2017 in Engeland zijn gestolen. Vervolgens zijn ze naar Singapore gevlogen van waaruit ze naar Thailand zijn verscheept.  Er werden valse documenten bijgevoegd om douanebeambten te misleiden dat het nieuwe voertuigen waren.

Vervolgens volgde DSI de voertuigen naar verschillende showrooms die ze aan nietsvermoedende kopers hadden verkocht.

Na de persconferentie reed Somsak vergezeld van Traiyarit een proefrit met een groene Lamborghini voor 18 miljoen baht.  Hij controleerde ook verschillende andere gestolen voertuigen die op het DSI-complex stonden geparkeerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Naewna 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Naewna.com

Eén gedachte over “26 in Engeland gestolen en in Thailand als nieuw verkochte limousines door de DSI in beslag genomen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!