19-jarige jongen uit Phuket beweert dat Sinovac-vaccin ervoor zorgde dat zijn haar uitviel

PHUKET:- Nadat hij 2 Sinovac-vaccins had gekregen, beweert een 19-jarige student in Phuket dat zijn haar in bosjes begon uit te vallen, waardoor hij kaal werd.  De leerling van de beroepsschool komt uit Phang Nha maar verblijft nu in Chalong om op school te studeren en vertelde de pers dat een arts zijn medische toestand had geverifieerd.

De jongeman zei dat hij naar zijn geboorteplaats Tambon Phru Nai in het district Koh Yao reisde om zijn Sinovac-vaccins te halen, zowel de eerste als de tweede dosis.  Opmerkelijk is dat hij zijn tweede vaccin op 16 juli ontving, lang voordat de regering begon met een campagne om scholieren te vaccineren met Pfizer-vaccins.

Hij zei dat hij geen bijwerkingen voelde of zag na zijn eerste Sinovac-vaccin en dat alles normaal leek.  Maar toen, ongeveer 3 dagen na zijn tweede dosis Sinovac, zegt hij dat hij zijn haar in vrij aanzienlijke hoeveelheden begon te verliezen.

“Ongeveer drie dagen na de tweede vaccinatie begon het haar op mijn hoofd in bosjes uit te vallen.  En toen ik ’s ochtends wakker werd, was er veel haar uitgevallen en lag het overal op mijn kussen.  Ik was geschokt.”

Nadat hij zijn haar had verloren, ging hij naar een privékliniek  om daar hulp en advies te krijgen van zijn arts.  De dokter zei dat het vaccin met zijn witte bloedcellen had gereageerd en een schadelijke bijwerking van de vaccinatie veroorzaakte, waardoor hij immuungecompromitteerd raakte en zijn haar begon te verliezen.

De 19-jarige student zegt dat hij met zijn verhaal naar buiten is gegaan om mensen bewust te maken van de mogelijke bijwerkingen, en misschien om te kijken of er nog iemand was zoals hij die ook zijn haar had verloren als gevolg van vaccinatie.  Hij zegt dat zijn haar de afgelopen 4 maanden niet is teruggegroeid, hoewel zijn lichaam verder herstelt.

Hij zei dat zijn artsen hem hadden uitgelegd dat zijn toestand vergelijkbaar was met een ziekte waaraan de Thaise acteur Winai Kraibutr leed en dat zijn immuunsysteem werd aangetast door de Sinovac-vaccins.  Hij kreeg van zijn arts de instructie om vanaf 17.00 uur te rusten, vroeg naar bed te gaan om voldoende te slapen, en bepaalde voedingsmiddelen te vermijden en heel voorzichtig te zijn om zijn verzwakte lichaam te beschermen tegen blootstelling aan ziektekiemen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Eakkapop Thongtub 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Phuket News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!