125.000 leraren in Myanmar geschorst wegens oppositie tegen staatsgreep

~IEMAND OP ZWART ZAAD ZETTEN~
(Hem uit zijn betrekking ontslaan)

YANGON:- Meer dan 125.000 onderwijzers in Myanmar zijn door de militaire autoriteiten geschorst omdat ze lid zijn geworden van een burgerlijke ongehoorzaamheidsbeweging die zich verzette tegen de militaire staatsgreep in februari, zo verklaarde een functionaris van de Myanmarese leraren federatie.

De schorsingen zijn enkele dagen voor het begin van Het nieuwe schooljaar ingesteld, doordat sommige leraren en ouders sinds de staatsgreep zich tijdens het leger hebben gekeerd.

In totaal zijn afgelopen zaterdag 125.900 leraren op school geschorst zo verklaarde de ambtenaar van de lerarenfederatie, die weigerde zijn naam te noemen uit angst voor represailles.  Hij staat al op de gezochte lijst van de junta op beschuldiging van het aanzetten tot ontevredenheid.

Myanmar heeft volgens de meest recente gegevens van twee jaar geleden 430.000 leraren op school.

“Dit zijn maatregelen om mensen te onderdrukken, als ze  zovelen mensen ontslaan, stopt het hele systeem ”, zei de ambtenaar, die ook leraar is.  Hij zei dat hem was verteld dat de beschuldigingen waarmee hij wordt geconfronteerd, zouden worden ingetrokken als hij zich niet meer tegen het leger keert.

De door de staat gerunde krant Global New Light of Myanmar heeft leraren en studenten opgeroepen terug te keren naar scholen om het onderwijssysteem weer op gang te krijgen.

De ontwrichting op scholen weerspiegelt die in de gezondheidssector en bij de overheid en het particuliere bedrijfsleven sinds het Zuidoost-Aziatische land in chaos was gestort door de staatsgreep en de arrestatie van de gekozen leider Aung San Suu Kyi.

Volgens de docentengroep zijn ook ongeveer 19.500 universitaire medewerkers geschorst.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: chiangmaione 
Content: Olleke Bolleke in Azië 
Bron: chiangmaione..com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!