UPDATE :- Tijdens “Chemsex” homofeestje in Bangkok zijn 62 heren aan hun oren meegenomen

~ER IS GEEN FLIKKER TE ZIEN~
(Er is niets te zien)

BANGKOK:- Hier een kort gedetailleerd verslag inzake de politie-inval in sauna “Faros” in de hoofdstad Bangkok. De Thaise politie heeft gisteren 62 mannen gearresteerd voor het “sauna-en” van de COVID-19-beperkingen tijdens een inval op een homo ‘chemsex’-feest, het grootste politionele optreden van het land tijdens de huidige pandemie.

De mannen werden zaterdagavond gearresteerd in Faros Sauna 2, waar de politie ook drugs, naalden en gebruikte condooms vond, zo vertelde politie-kolonel Ekapop Tanprayoon, commissaris van het districtsbureau Wang Thong Lang in Bangkok.

 “In het verleden hebben we mensen berispt omdat ze thuis samen kwamen om te drinken”, zo vertelde commissaris Tanprayoon tegen de media.

 “Maar onder de huidige omstandigheden zouden er niet zo veel mensen in zo’n druk gebied moeten zijn”, zei hij, eraan toevoegend dat Faros Sauna 2 twee gebouwen heeft – een met 50 slaapkamers – en een zwembad en karaoke.

Terwijl Thailand blijft vechten tegen een derde COVID-19-golf, waarschuwen campagnevoerders voor de gezondheidsrisico’s van een schijnbare toename van chemsex – waar voornamelijk homo- en biseksuele mannen samenkomen om drugs te gebruiken zoals crystal meth en onbeschermde seks veelvuldig voorkomt.

Thailand, een grotendeels conservatieve boeddhistische samenleving, staat bekend om zijn ontspannen houding ten opzichte van gender en seksuele diversiteit sinds homoseksualiteit in 1956 werd gedecriminaliseerd.

Toch worden Thaise LGBT + -ers vaak geconfronteerd met discriminatie en stigma op scholen, op de werkplek en in zorginstellingen, en worden ze vaak afgewezen door hun familie.

 Mensen die het feest bijwoonden en de organisatoren ervan worden beschuldigd van het overtreden van een nooddecreet dat afgelopen maart is ingevoerd om COVID-19 te bestrijden, aldus Tanprayoon, en ze kunnen een gevangenisstraf van maximaal twee jaar en een boete van maximaal 40.000 baht krijgen.

Ongeveer 30 mensen hebben tot nu toe ook positief getest op drugs en zullen worden beschuldigd van drugsgerelateerde misdrijven, zei hij.

Chemsex-gebruikers lopen volgens campagnevoerders het risico op drugsverslaving of overdoses, evenals op psychische problemen.

Khun Nikorn Chimkong, voorzitter van de Bangkok Rainbow Organization, een LGBT + belangenorganisatie, zei dat hij bezorgd was dat de arrestaties zouden bijdragen aan het imago van homoseksuele mannen die “promiscue” zijn en “ziektes verspreiden”.

 “Chemsex-feesten zijn een nieuw normaal temidden van de pandemie, en wat zorgwekkend is, is de gezondheid van de aanwezigen, zoals de risico’s van het oplopen van COVID-19 en HIV,” zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: chiangmaione 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: chiangmaione..com

3 gedachten aan “UPDATE :- Tijdens “Chemsex” homofeestje in Bangkok zijn 62 heren aan hun oren meegenomen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!