12 augustus is ter ere van koningin Sirikit uitgeroepen tot Nationale Thaise Textieldag 

THAILAND:- 12 augustus is ter ere van koningin Sirikit uitgeroepen tot Nationale Thaise Textieldag en valt samen met de verjaardag van Hare Majesteit Koningin Sirikit De Koningin-moeder, die de leiding had over de inspanningen om de binnenlandse textielindustrie te moderniseren.

Het besluit werd door het kabinet goedgekeurd tijdens zijn wekelijkse vergadering op maandag als onderdeel van de herdenking van de 90ste verjaardag van Hare Majesteit de Koningin-moeder, zei premier Prayut, die eraan toevoegde dat haar onvermoeibare promotie van Thais textiel al lang niet meer bestaat. 

Premier Prayut zei dat Hare Majesteit de Koningin-moeder lokale wevers had geadviseerd over manieren om hun vaardigheden en de kwaliteit van hun stoffen te verbeteren, daardoor zijn nu  veel lokaal geweven eigentijdse kledingstukken geschikt voor de meest gunstige sociale gelegenheden, zei hij.

De inspanningen van Hare Majesteit de Koningin-moeder hebben bijgedragen aan het behoud van de inheemse weefselproductie en textielkunst, terwijl de families die de stoffen maken nu genieten van een betere levenskwaliteit door de toegevoegde waarde van hun producten, zei de premier.

Tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering zei minister van Cultuur Itthiphol Kunplome dat de vieringen zullen helpen om het grote publiek en jongeren voor te lichten over de rol van Hare Majesteit de Koningin-moeder bij het stimuleren van de welvaart van het land en het verhogen van de levensstandaard van de mensen.

Ook wordt lokaal textiel ontwikkeld en wordt het commercieel concurrerend op het wereldtoneel.  “Het gaat om het toevoegen van waarde aan ons culturele kapitaal, wat de creatieve economie ten goede zal komen”, zei hij.

Handgeweven textiel met unieke patronen of prints is een ambacht dat van generatie op generatie is doorgegeven en draagt ​​de uitgesproken culturele identiteit van elke gemeenschap.

Het Ministerie van Cultuur zal op 12 augustus een groot evenement sponsoren als eerbetoon aan de bijdrage van Hare Majesteit de Koningin-moeder aan Thais textiel en daarnaast tentoonstellingen en forums houden over het onderwerp textielontwikkeling in het hele land.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!