Regering van Thailand haalt bruisend uit, in de crisis in de kosten van levensonderhoud, Pepsi cola mag niet duurder worden

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Handel heeft laten weten, dat de kosten van Pepsi morgen, 1 juni niet zal stijgen, ondanks de waarschuwing van de fabrikant dat blikjes en flessen vanaf woensdag (1 juni) met 1-2 baht zullen worden verhoogd.

In Thailand behoren koolzuurhoudende dranken tot de 18 basisproducten en -diensten waarvan de prijzen niet kunnen worden verhoogd zonder goedkeuring van het ministerie van Handel.

De Suntory PepsiCo Beverage (Thailand) maakte afgelopen zondag bekend dat het de prijs van Thailand’s op één na populairste frisdrank met 1 baht voor kleine blikjes/flessen en 2 baht voor grote flessen zou verhogen.

Het bedrijf noemde hogere verpakkingskosten, maar zei dat de prijs van zijn andere frisdrankmerken, waaronder 7-Up en Mirinda, hetzelfde zou blijven.

De aankondiging dreigde toe te voegen aan de stijgende kosten van levensonderhoud waarvan de Bank of Thailand zegt dat ze het economisch herstel onderdrukken.

De ommekeer kwam nadat het ministerie van Binnenlandse Handel (DIT) van het ministerie contact had opgenomen met de fabrikant om vragen te stellen over de verhoging, zo vertelde de directeur-generaal Wattanasak Sur-iam vandaag.

“De fabrikant heeft de afdeling echter laten weten dat hij wordt geconfronteerd met stijgende kosten voor plastic kralen, aluminium blikjes en transport als gevolg van stijgende brandstofkosten”, zei hij. Hij voegde eraan toe dat de DIT de prijs van consumentenproducten nauwlettend in de gaten houdt. Fabrikanten die de prijzen van gecontroleerde goederen willen verhogen, moeten de redenen hiervoor melden aan de DIT.

“Op het hamsteren van producten, oneerlijke prijsstijgingen en het weigeren van verkoop staat een gevangenisstraf van maximaal zeven jaar, een boete van 140.000 baht of beide”, zo waarschuwde Wattanasak.  De consument kon schendingen melden door de hotline van 1569 te bellen of contact op te nemen met hun provinciale handelskantoor, voegde hij eraan toe.

De 17 andere consumptiegoederen waarvan de prijzen door de DIT worden gecontroleerd, zijn instantnoedels, eieren en vlees, ingeblikt voedsel, rijst in zakken, kruidensauzen, plantaardige oliën, melk en zuivelproducten, elektrische apparaten, schoonmaakproducten (inclusief wasmiddelen), meststoffen, insecticiden  , diervoeder, ijzer, cement, papier, medicijnen en medische apparatuur, en diensten van groothandel en detailhandel.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!