Michelin deelt in Nederland de sterren uit, het Thaise restaurant Tabkeaw beloond met een BIB Gourmand 

MAASTRICHT:- Een BIB Gourmand voor het Thaise restaurant Tabkeaw. Beluga Loves You, Rantrée en Tout à Fait houden hun ster, en twee vervallen BIB Gourmands bij Danyel en Novo. Dat zijn de Maastrichtse resultaten voor 2022 die Michelin vandaag bekend maakte in het Amsterdamse DeLaMar Theater. 

In totaal omvat de nieuwste MICHELIN editie 520 restaurants, waaronder 117 Michelin Sterren, 112 Bib Gourmand restaurants en 11 Groene Michelin Sterren. 

Maastricht 
Voor de Maastrichtse sterrenrestaurants verandert er niet heel veel. Beluga, Rantrée en Tout à Fait mogen hun ster houden. De ster hoort bij de kwalificatie “Verfijnde keuken. Zeker een bezoek waard”.  

Bij TABKEAW, het Thais restaurant in de Rechtstraat, zal de blijdschap groot zijn, zij kregen vandaag een Bib Gourmand, het keurmerk van een mooie verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier. De Michelin 2022-editie kende 112 Bib Gourmand onderscheidingen toe, waaronder 16 nieuwe.

Nederlandse sterren
De restaurants De Librije (Zwolle) en Inter Scaldes (Kruiningen) behouden hun drie sterren. Verder kwamen er voor de twee sterren kwalificatie drie Nederlandse restaurants bij : De Nieuwe Winkel (Nijmegen), Flore (Amsterdam) en Julemont (Wittem), tien Nederlandse restaurants kregen voor het eerst een Michelin ster. 

Zie voor alle resultaten: de site van Michelin 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!