🚨 BREAKING | Brandweer bestrijdt met helikopters een enorme bosbrand in Centraal-Thailand 

NAKHON NAYOK:- Brandweerlieden zijn deze donderdagmorgen nog steeds bezig om een ​​bosbrand te blussen die een berg en bos in Khao Laem in Nakhon Nayok in lichte laaie zette.

Het centrum voor rampenpreventie en -beperking en andere instanties werken samen in een wanhopige poging om te voorkomen dat de brand zich verspreidt naar andere gebieden, waaronder de Koninklijke militaire academie Chulachomklao.  Brandweerlieden en arbeiders maken nu brandgangen om de voortgang van het inferno te stoppen of op zijn minst te vertragen.

Berichten dat er brand was uitgebroken op de Khao Chaphlu-berg in Prommanee, district Muang, kwamen gistermiddag naar buiten.  Door het steile bergachtige terrein konden brandweerlieden de brand niet bereiken, die zich snel verspreidde naar het aangrenzende bosgebied van Khao Laem.

Gisteravond verschenen de eerste dramatische beelden van de berg in vuur en vlam met oranje vlammen tegen de zwarte lucht.

De gouverneur van Nakhon Nayok, Khun Bancha Chaowarin, vroeg het centrum voor rampenpreventie en -beperking van Prachinburi om een KA-32-helikopter van Russische makelij te sturen om water op de bosbranden te lozen.

Hij drong er bij de wanhopige lokale bevolking op aan geduldig te blijven en legde uit dat het voor de brandweerlieden te gevaarlijk zou zijn om ’s nachts te werken.

 De gouverneur droeg lokale functionarissen op om mensen in hun gebieden te waarschuwen voor het inademen van rook en om niet voor langere tijd naar buiten te gaan.

Het Prachinburi-centrum stuurde ook brandweerlieden, brandweerwagens, watertrucks en hoogwerkers om branden te helpen onderscheiden die de Chulachomklao Royal Military Academy bedreigen, die zich in de buurt van het Khao Laem-bos bevindt.

Ambtenaren geloven dat de brand dinsdagavond is ontstaan ​​door blikseminslagen van een zomerstorm boven het Khao Yai National Park in het noordoosten van Nakhon Nayok.  Bliksem heeft naar verluidt branden veroorzaakt in verschillende bergachtige gebieden van Prommanee en nabijgelegen onderdistricten Sarika en Khao Phra.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Thaise media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!