Chinese man in Oost-Thailand door een hydraulische pers geplet en overleeft het niet

THAILAND:- Een Chinese man stierf gisteravond toen zijn hoofd werd verpletterd door een hydraulische persmachine voor het vormen van rubber die hij aan het repareren was in een bandenfabriek in de provincie Rayong in het oosten van Thailand.

Om 19.56 uur was een 35-jarige Chinese monteur de machine aan het repareren toen er iets misging en de pers naar beneden kwam en zijn hoofd verbrijzelde.  De monteur werd met spoed naar het Pluak Daeng-ziekenhuis gebracht, waar hij helaas overleed aan de ernstige verwondingen die hij opliep.

De hoofdinspecteur van het politiebureau van Pluak Daeng, Kolonel Chaiyaphong Saengphongchai meldde vandaag dat het incident plaatsvond in een bandenfabriek op het Amata City Rayong Industrial Estate in het subdistrict Mapyangphon, in het district Pluak Daeng.

De hoofdinspecteur maakte bekend dat er een onderzoek loopt naar ambtenaren van de fabriek.  Als dit een geval van nalatigheid is, zal degene die verantwoordelijk is, volgens de wet worden vervolgd.

De fabriek produceert banden voor een Chinees bedrijf, meestal geleid door Chinese staatsburgers, met veel Chinese werknemers, aldus de politie.

Helaas zijn dodelijke incidenten in fabrieken en bouwplaatsen niet ongewoon in Thailand, waar bouw- en constructiewerkzaamheden worden beschouwd als een van de gevaarlijkste beroepen van het land.

Hier een kort overzicht van de recentelijke ongelukken:

  • Vorige week werd een Italiaanse fabrieksverkoopmanager gespietst en gedood door een vorkheftruck toen hij op de achterkant van een motortaxi aankwam op zijn werk in de provincie Samut Prakan, net ten zuiden van Bangkok.
  • Twee dagen eerder werd een 24-jarige Birmese arbeidsmigrant verpletterd en gedood door een omgevallen lantaarnpaal in een arbeiderskamp in dezelfde provincie.
  • Vorige maand stortte een kraan in en doodde een Cambodjaanse arbeider op een bouwplaats in de wijk Chatuchak in Bangkok.  Bij het incident raakten nog twee Cambodjaanse arbeiders gewond.
  • Ook stortte in dezelfde maand een gebouw in aanbouw in Bangkok in, waardoor meer dan 100 Birmese arbeiders op de vlucht sloegen.  Vijf Birmezen raakten gewond.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!