🎥 UPDATE | Generaal Prayut zet het leger in om te helpen bij overstromingen in Zuid-Thailand 

PHUKET:- Nadat de overstromingen gisteren grote schade aanrichtten in Phuket, heeft generaal Prayut Chan-o-cha vandaag de hulp ingeroepen van het Koninklijke Thaise leger om de slachtoffers van de eilandprovincie te helpen en het overstromingswater weg te pompen.

Generaal Prayut heeft legerofficieren bevolen om zo snel mogelijk het water in het gebied rond de internationale luchthaven van Phuket weg te pompen.

Hij heeft ook bevel gegeven aan agenten om slachtoffers in het Mai Khao-subdistrict van het Thalang-district te helpen.

Ondertussen kan uw nieuwsbeer melden dat het waterpeil al gezakt is naar normaal, dus dat is een hele geruststelling.

Gisteren verschenen er reportages in de Thaise krant dat na hevige regenval het overstromingswater uit de luchthaven van Phuket en de omliggende gebieden moest worden gepompt.  Er waren nog géén vluchten geannuleerd, maar de luchthaven verzocht de  passagiers wel om drie tot vier uur voor hun geplande vertrektijd aan te komen.

 “Zware regen in de provincie Phuket heeft geleid tot overstromingen op Phuket Airport.  Er worden dringende herstelmaatregelen genomen in alle overstroomde gebieden”, zo liet het informatiecentrum van Phuket via sociale media aan het publiek weten.

Iedereen die van plan is om via Phuket International Airport te reizen, kan het nummer 0-7635-1111 bellen voor vragen of als ze hulp nodig hebben.

Op foto’s van een parkeerterrein bij de luchthaven in het district Thalang is te zien dat veel auto’s volledig zijn ondergedompeld in de overstroming.  Het rampenbestrijding’s kantoor van Phuket werd ingeschakeld om het overstromingswater weg te pompen.

 Meer dan 40 auto’s en 20 motorfietsen raakten beschadigd door de overstroming. Een tankstation in Susco voor de Mueang Thalang School, vlakbij de luchthaven, is ook zwaar overstroomd.

Klik hier om de videoclip te bekijken:

https://www.facebook.com/watch/?v=2427668804062230

Onderwijl heeft de gouverneur van Phuket, Khun Narong Woonciew, de overstromingsgebieden bezocht om hulp te bieden aan de slachtoffers.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Diverse Thaise kranten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!