🎥 | Files van drijvende toeristen tijdens “tubing” op de Pai-rivier in Noord-Thailand

PAI:- Een Thaise TikToker deelde onlangs een video van buitenlandse toeristen die genieten van een tubing-avontuur langs de Pai-rivier in Mae Hong Son, een noordelijke provincie van Thailand.  Thaise netizens waren overweldigd door de video en zeiden dat het een teken was dat het koninkrijk goed op weg is naar economisch herstel en dat het toerisme weer opveert.

@roritarkratair plaatste de video gisteren en toonde bijna 100 buitenlandse toeristen die genoten van het hobbelen en glijden langs de rivier.

De locatie was naar verluidt de Pai-rivier in het Rim Pai Cottage Hotel in het Pai-district van Mae Hong Son.  In een interview met Khaosod onthulde een hotelmedewerker dat 90% van de toeristen in de provincie buitenlanders zijn en dat bijna elke accommodatie langs de rivier tubing-activiteiten aanbiedt.

Veel Thaise burgers reageerden op de post en bevestigden dat Pai momenteel vol zit met buitenlanders.  Sommigen spraken blijdschap en opwinding uit voor de toeristen.  

Vele burgers schreven een korte reactie op Facebook:

  • “Ik bezocht Pai vorige maand en voelde me een overbodig persoon.  Buitenlanders waren overal.  Het voelde alsof ik aan boord van een vliegtuig vloog!”
  • “Dat is hetzelfde met Patong in Phuket!”
  • “Ik ben blij dat ze genieten van reizen in Thailand.  Ik hoop dat jullie allemaal een leuke vakantie hebben!”
  • “Ik heb veel Russische mensen ontmoet in Pai!”
  • “Pai is een kleine Phuket in het noorden van Thailand”

Een hotelmedewerker zei dat de toestroom van buitenlandse bezoekers een goed teken is voor de toeristenindustrie en economie in de provincie en het land in het algemeen, die het moeilijk hebben als gevolg van de pandemie.

Dit is vergelijkbaar met een lokale markt in de centrale provincie Samut Songkram.  De markt ligt langs een spoorlijn.  Het is vrij uniek hoe de verkopers snel hun markiezen en luifels kunnen inklappen en hun producten kunnen opruimen als er een trein nadert.

De act trok de aandacht van veel bezoekers, vooral Chinese toeristen.  Er werd gemeld dat de markt vol zat met Chinese bezoekers die vol verwachting wachtten op de reacties van de verkopers toen er een trein naderde.

Volgens de Tourism Industry Council van Thailand zal het land dit jaar naar verwachting 30 miljoen buitenlandse toeristen verwelkomen, goed voor meer dan 3 biljoen baht voor de economie.  

Zoals gemeld door de luchthaven van Thailand, heeft Suvarnabhumi Airport alleen al meer dan 17 miljoen passagiers verwelkomd van meer dan 100.000 vluchten sinds het land op 1 oktober vorig jaar officieel zijn grenzen heropende.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!