Jonge mensen in Thailand moeten meer gaan rijst eten, omdat uit de gegevens blijkt dat de vraag drastisch terugloopt

BANGKOK:- Het ministerie van Handel heeft een campagne gelanceerd om jonge Thais op te roepen meer rijst te eten nadat een recent onderzoek heeft aangetoond dat de rijstconsumptie in Thailand sterk is gedaald.

“In 2018 daalde de rijstconsumptie onder Thais, met name de jongere generatie, van 100 kilo per persoon per jaar tot 72 kg per persoon per jaar”, aldus khun Udom Srisomsong, zijnde de directeur-generaal van het ministerie van Binnenlandse Handel.

“In Bangkok is de consumptie gedaald tot slechts 50 kg per persoon per jaar.”

Om dit tegen te gaan, lanceerde de afdeling onlangs de roadshow ‘Thai Kids Enjoy Thai Rice’. De roadshow werd gehouden op 10 scholen in Bangkok en op weekendmarkten in Chatuchak en Ramintra.

Tijdens het evenement presenteerden veel leden van de Thai Rice Entrepreneurs Association een verscheidenheid aan rijstproducten.

Het evenement bevatte ook een demonstratie over het bereiden van basismaaltijden en informatie over verschillende rijstvariëteiten, hun unieke smaken en nutritionele eigenschappen. En toonde ook nieuwe rijstvariëteiten en de verschillende manieren waarop ze kunnen worden gebruikt.

“Thaise rijst heeft internationaal naam gemaakt”, zegt Somkiat Makkayathorn, erevoorzitter van de Thai Rice Entrepreneurs Association.

De Thaise jasmijnrijst is nummer 1 in de wereld vanwege zijn smaak, aroma en zachtheid.  Thaise rijstbes of gekleurde ‘Khao Kam’ zit boordevol antioxidanten die het lichaam versterken,” voegde hij eraan toe.

“Het is belangrijk voor jonge mensen om Thaise rijst te eten, niet alleen omdat het heerlijk smaakt, maar ook omdat het de cultuur van Thaise rijst helpt behouden voor toekomstige generaties.”

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!