ğŸŽ¥ | “Betaalbaar’ restaurant in Vietnam zet een gouden steak met een klein vetrandje op tafel

HANOI:- Een Vietnamees hotel biedt diner-gasten de kans om met bladgoud bedekte steaks te proberen, in een poging een golf van publiciteit te krijgen nadat een minister op camera werd betrapt terwijl hij het soortgelijk gerecht in een restaurant in Londen bestelde, waar de steaks meer dan 1.000 Engelse ponden oftewel 44.000 baht kosten.

Het Dolce Hanoi Golden Lake Hotel heeft vorig jaar een make-over gehad waarbij een ton edelmetaal werd gebruikt om alles te vergulden, van badkuipen tot toiletten, allemaal ondergebracht achter dun laagje edelmetaal.

A chef serves a gold leaf-coated steak to a Vietnam War veteran, tapping in on a wave of publicity after a government minister was caught on camera being fed the dish at a London restaurant, at a Dolce By Wyndham Hanoi Golden Lake hotel, in Hanoi, Vietnam December 4, 2021. Picture taken December 4, 2021. REUTERS/Minh Nguyen

Nu, als onderdeel van een rebranding, heeft het hotel een van zijn eetgelegenheden omgedoopt tot het Golden Beef Restaurant en de beroemde met goud ingelegde “Tomahawk Wagyu”-steak die de Vietnamese minister in Londen at op het menu, voor ongeveer $ 45 (1.500 baht)  een persoon.

 “We hebben meer dan 1.000 gasten aan tafel gehad, die de gouden biefstuk kwamen proberen”, zegt Nguyen Huu Duong, voorzitter van Hoa Binh Group, eigenaar van het hotel dat wordt beheerd door het in de VS gevestigde Wyndham Hotels & Resorts Inc.

De Turkse beroemde chef-kok Nusret Gokce, of “Salt Bae”, uploadde vorige maand een video waarin hij de minister van Openbare Veiligheid To Lam de met bladgoud ingelegde Tomahawk-steak voedde, wat voor opschudding zorgde in Vietnam.  Steaks in het restaurant van Gokce verkopen voor maximaal £ 1.450 ($ 1.914).

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Reuters
Content: Olleke Bolleke in Azië
Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!