De centrale, oostelijke en zuidelijke regio’s in Thailand krijgen te maken met verspreidde zware regenval

BANGKOK:- Voor vandaag wordt er in het hele land onweersbuien met sterke wind voorspeld, met waarschijnlijk verspreidde zware regenbuien in de centrale regio, inclusief het grootstedelijk gebied van Bangkok, het oosten en het zuiden.

De omstandigheden worden gecreëerd door het gematigde hogedruksysteem vanuit China dat zich heeft uitgebreid tot het bovenste gedeelte van Thailand, de zwakke moessondal die over het middenzuiden heerst, en de zuidwestelijke moesson over de Andaman Zee, het lagere zuiden en de lagere Golf van Thailand.

De bewoners moeten op hun hoede zijn voor de zware omstandigheden die plotselinge overstromingen en zandverschuivingen kunnen veroorzaken, vooral langs uitlopers in de buurt van waterwegen en laaglanden. Bij alle transport moet voorzichtigheid worden betracht, waarschuwde de afdeling.

Golven in de Andaman Zee en de Golf kunnen 1 tot 2 meter hoog worden en bij onweer ruim twee meter hoog. Alle schepen moeten voorzichtig te werk gaan en onweersbuien vermijden, aldus de afdeling.

De gebieden die getroffen worden door onweer zijn:
NoordMae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Phayao, Nan, Lampang, Phrae, Sukhothai, Tak en Kamphaeng Phet.
NoordoostenNakhon Ratchasima, Buriram, Surin, Si Sa Ket en Ubon Ratchathani.
Centraal: Saraburi, Suphanburi, Kanchanaburi, Ratchaburi, Samut Songkhram, Samut Sakhon, Nakhon Pathom, Ayutthaya en het grootstedelijk gebied van Bangkok.
OostNakhon Nayok, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi en Trat.
Zuid: Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Songkhla, Yala, Narathiwat, Ranong, Phang Nga, Krabi, Trang en Satun.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!